Original title:
Podnikatelský plán
Translated title:
Business plan
Authors:
Janda, Tomáš ; Strouhal, Jiří (advisor) ; Mikovcová, Hana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán cukrárny, na jehož základě bude možné vyhodnotit finanční výkonnost a rentabilitu projektu. Provedena bude tržní analýza, příprava provozních činností cukrárny i kalkulace očekávaných výnosů a nákladů, následně budou sestaveny kalkulace peněžních toků a plánovaný výkaz zisku a ztráty. Podnikatelský plán bude sestaven ve třech variantách finančního plánování a bude sloužit jako interní materiál pro vyhodnocení situace, zdali je racionální realizovat popisovaný podnikatelský záměr a je-li takovýto projekt životaschopný v konkurenčním prostředí. Pesimistická, realistická a optimistická varianta finančního plánu ukáže, jaký by mohl být průběh podnikání v prvních třech letech provozu cukrárny. Na základě všech sepsaných dat bude vyvozeno doporučení, zdali uvažovanou provozovnu cukrárny otevřít či nikoliv.The Master's thesis focuses on business plan of starting a patisserie. Recommendations for writing a business plan are given at theoretical part. This part gives a definition of entrepreneurship, business plan and financial planning. Main focus is given to financial planning and market analysis. Business plan itself captures the major aspects of starting a patisserie. The practical part is based on real market analysis and gives evaluation of possible options of financial planning. Based on all the collected data recommendation whether to start this business plan or not will be given.
Keywords:
business plan; financial planning; market analysis; analýza trhu; finanční plánování; podnikatelský plán
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/44779