Název:
Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě studentů SŠ a úroveň znalostí o nich.
Překlad názvu:
The inclusion of fermented dairy products in the diet of secondary school
Autoři:
VOLMANOVÁ, Miloslava Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Teoretická část bakalářské práce se zabývá výrobou mléka, jeho druhy a procesy zpracování. Popisuje fermentované mléčné výrobky (dále jen FMV), jejich výrobu a druhy. Poslední část je věnována fyziologii zažívacího traktu, jeho struktuře a přínosu fermentovaných mléčných výrobků vzhledem ke zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na průzkum spotřeby mléka a fermentovaných mléčných výrobků a dále znalostí o FMV u středoškoláků v celorepublikovém měřítku.The theoretical section of the Bachelor Paper deals with the production of milk, kinds of milk and the processes applied to produce milk. Special attention is paid to the Fermented Milk Products (further only FMP), their types and processes of manufacture. The practical section surveys the consumption of milk and FMP, paying also attention to the general awareness of FMP among secondary-school students within the Czech Republic. The last section concentrates on the physiology of digestive tract, its structure, and on the benefits that fermented dairy products may have for human health.
Klíčová slova:
fermentované mléčné výrobky; Mléko; střevní mikroflóra; Fermented Milk Products; intestinal microflora; Milk Citace: VOLMANOVÁ, Miloslava. Zařazení fermentovaných mléčných výrobků v dietě studentů SŠ a úroveň znalostí o nich. . České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/39742