Original title:
Tvorba franchisingového súboru
Translated title:
Creation of a franchise system
Authors:
Jenčuráková, Barbora ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Khelerová, Vladimíra (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2010
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Moja bakalárska práca sa zaoberá franchisingom ako formou vstupu na trh a presne popisuje tvorbu franchisingového systému. Cieľom je zlepšiť povedomie českých podnikateľov o franchisingu a analyzovať ako je teória uplatnená v praxi v prípade franchisingového systému NoWet. V prvej kapitole definujem franchising všeobecne, jeho históriu, hlavné typy, vzťah medzi partnermi, výhody a nevýhody a podrobne popisujem každý krok potrebný k vytvoreniu franchisingového systému. Druhá časť sa zameriava na franchisingový systém NoWet. V tejto kapitole analyzujem ako sa jednotlivé znaky franchisingu vzťahujú na túto spoločnosť. V tretej kapitole analyzujem celkovú konkurencieschopnosť systému NoWet na českom trhu.Moje bakalářská práce se zabývá franchisingem jako formou vstupu na trh a přesně popisuje tvorbu franchisingového systému. Cílem je zlepšit povědomí o franchisingu českých podnikatelů a analyzovat jak je teorie uplatňovaná v praxi v prípadě franchisového systému NoWet. V první kapitole definují franchising obecně, jeho historii, hlavní typy, vztah mezi partnery, výhody a nevýhody, a popisují podrobně každý krok, který musí být učiněn při začátku franchisingového podnikání. Druhá část se zaměřuje na franchisový systém NoWet. V této kapitole analyzuju, jak se jednotlivé znaky franchisingu vztahují na tuto společnost. Ve třetí kapitole jsem se pokusila analyzovat celkovou konkurenceschopnost NoWet na českém trhu.My bachelor thesis deals with franchising as a market entry strategy and precisely describes the creation of a franchise system. The aim is to improve franchising awareness of Czech businessmen and to demonstrate the theory by analyzing NoWet franchise system. In first chapter I introduce franchising in general, it's history, main types, relation between parthers, advantages and disadvantages, and describe in detail every step that has to be taken when franchising a business l. The second part focuses on franchise system NoWet. In this chapter I analyze how the particular signs of franchising apply to this company. In the third chapter I analyze the overall competitiveness of NoWet on Czech market.
Keywords:
Franchise; Franchising; NoWet; Franchisa; Franchising; NoWet
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/22451