Název:
Alternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích
Překlad názvu:
Alternative types of nourishment by students of university in České Budějovice
Autoři:
VESELKOVÁ, Barbora Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá alternativními směry výživy u vysokoškolských studentů v Českých Budějovicích. Teoretická část obsahuje charakteristiku nejznámějších alternativních směrů výživy a jejich možná nutriční rizika. Dále jsou v teoretické části uvedeny možné důvody přechodu k alternativnímu stravování. Praktická část vyhodnocuje zastoupení alternativních směrů stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích. Také zjišťuje míru zastoupení konkrétních alternativních směrů, názory studentů na alternativní stravu, množství přijímaných tekutin s ohledem na způsob stravování, příjem doplňků stravy a změny pociťované přechodem k alternativní stravě. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden pomocí anonymního dotazníkového šetření v elektronické formě. Získané údaje jsou zpracovány v tabulkové a grafické podobě.This bachelor thesis deals with alternative ways of nutrition diet of college students in Ceske Budejovice. The theoretical part explains the characteristics of the most known alternative diets and their possible nutrition risks. Furthermore, the theoretical part discusses possible reasons for the transition to alternative eating habits. The practical part evaluates the representation of alternative ways of college students' diet in Ceske Budejovice. It also discovers the rate of representation of the particular alternative ways of nourishment, students' opinions on the alternative diet and the amount of fluid intake with regards to a way of nourishment. In addition, it discusses intake of food complements and the changes that are recognized after the transition to an alternative diet. The analysis is based on the quantitative research, which was completed by the anonymous electronic questionnaire. The gathered data are presented in tables and graphs.
Klíčová slova:
alternativní stravování; dělená strava; makrobiotika; nutriční rizika; vegetariánství; alternative eating; divided food; macrobiotics; nutritional risk; vegetarianism Citace: VESELKOVÁ, Barbora. Alternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích. České Budějovice, 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/34178