Název:
Význam regionální gastronomie v jižních Čechách
Překlad názvu:
The Importance of Regional Gastronomy in South Bohemia
Autoři:
Mužíková, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Zábranská, Hana (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Práce se zabývá gastronomií v cestovním ruchu se zvláštním zaměřením na turistický region jižní Čechy. Zaměřuje se především na typické jihočeské pokrmy, významné regionální potravinářské firmy a na místní gastronomické akce. Praktická část analyzuje současný stav nabídky regionální gastronomie a povědomí místních obyvatel o jihočeské kuchyni.This thesis deals with the topic of gastronomy in the tourism industry in the region of South Bohemia, Czech Republic. It focuses mainly on regional meals, major food industry companies in the region and on local gastronomic events. The final part tries to analyze the offer of regional gastronomy and the awareness of local inhabitants about South Bohemia cuisine.
Klíčová slova:
cestovní ruch; gastronomie; jižní Čechy; gastronomy; South Bohemia; tourism industry
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/21611