Název:
Mléko a mléčné výrobky, jako zdroj cenných živin pro obyvatele ČR.
Překlad názvu:
Milk and dairy products as a source of nutrients for the inhabitants of the Czech Republic.
Autoři:
JIRCOVÁ, Petra Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce je zaměřena na téma Mléko a mléčné výrobky, jako zdroj cenných živin pro obyvatele ČR. Teoretická část se zabývá chemickým složením mléka obecně a jsou zde popsány mléčné výrobky a jejich význam pro lidské zdraví. Praktickou část tvoří dotazníky na dané téma a jejich vyhodnocení. Cílem práce bylo zjistit, jaké znalosti mají respondenti o mléce, jak často ho konzumují a z jakých zdrojů ho získávají.The thesis is focused on milk and dairy products as a source of valuable nutrients for the inhabitants. The theoretical part deals with general chemical composition of milk and dairy products are described and their significance for human health. The practical part consists of questionnaires on the subject and their evaluation. The aim of the study was to determine what knowledge the people of milk, how often you eat and what resources it can be obtained.
Klíčová slova:
bílkoviny mléka; lipidy mléka; mléko; mléčné výrobky; význam mléka a mléčných výrobků pro zdraví člověka; dairy products; milk; milk lipids; proteins of milk; the importance of milk and milk products for human health Citace: JIRCOVÁ, Petra. Mléko a mléčné výrobky, jako zdroj cenných živin pro obyvatele ČR.. České Budějovice, 2014. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/31519