Název:
Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice
Překlad názvu:
Business plan of organic farm in Czech Republic
Autoři:
Soshnikova, Ksenia ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Machová, Božena (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část.The aim of this diploma thesis is to prepare a business plan of an organic farm in Czech Republic. Family business produces high quality agriculture products, as lamb meat, organic milk and other organic milk products. In addition a family company will operate accommodation and restaurant in the four star boarding house. Theoretical part is focused on the term entrepreneurship and justification of necessity for making business plan. Other chapters are devoted to sustainable development, eco-agro tourism and its interconnection to organic agriculture. The chapter about organic agriculture presents its principles and briefly deals with the history and legislation. Practical part includes business plan, which is based on the results of situation analysis. Business proposal of the organic farm is divided into general description of family business, marketing part and financial part.
Klíčová slova:
biomaso; biomléko; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; podnikatelský plán; venkovský cestovní ruch; business plan; eco-agro tourism; organic agriculture; organic meat; organic milk; rural tourism
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/37370