Original title:
Vyhodnocení podnikatelského záměru
Translated title:
Evaluation of business intention
Authors:
Nguyen Hai, Phong ; Neumaierová, Inka (advisor) ; Beran, Jiří (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním a zhodnocením podnikatelského záměru v oblasti stravování. V první části jsou shrnuté a vysvětlené teoretické poznatky, které jsou později aplikovány v praktické části. Zakladatelský rozpočet a podnikatelský plán jsou vypracovány s použitím reálných údajů. Finanční činnost podniku s predikcí vývoje na 3 roky je zachycena pomocí finančních výkazů. V závěru je na základě těchto výkazů provedena analýza investice prostřednictvím ukazatele ROE, EVA a čisté současné hodnoty. Výsledným výstupem je vyhodnocení přijatelnosti podnikatelského záměru pro podnikatele.This thesis will evaluate and critic a business intention in the catering industry. The thesis will firstly explain the theoretical knowledge and how it is applied in practical terms, furthermore real data will be collected and used to form a business plan. The company's financial position will also be evaluated to help determine their cash flow and help predict future growth. This will help form an analytical conclusion on the company's overall performance measured against ROE, EVA, net present value and highlight their current value and investment potential.
Keywords:
Financial statements; net present value; ROE, EVA; Finanční výkazy; ukazatel ROE, EVA; čistá současná hodnota
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/36203