Original title:
Franchising se zaměřením na gastronomii
Translated title:
Franchising with a focus on gastronomy
Authors:
Burianová, Iveta ; Němečková, Iveta (advisor) ; Hinčica, Vít (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Teoretická část představí charakteristiku franchisingu a způsob založení franchisového podniku, včetně popisu důležitých dokumentů. Tato část současně zdůrazní hlavní výhody a nevýhody plynoucí z této metody podnikání. Praktická část se zaměří na franchising v praxi. Na příkladu konkrétní společnosti zaměřené na gastronomii (Ambiente) ukáže způsob jeho fungování, výhody a nevýhody a postup při otevření nové franchisové pobočky, včetně marketingových a jiných služeb.The theoretical part introduces the main characteristic of the franchising and the way of establishment of this enterprise, including the description of the important documents. This part simultaneously points out advantages and disadvantages resulting from this method of entrepreneurship. The practical part concentrates on the franchising in the practice. On an example of the particular company specialized in gastronomy (Ambiente), it shows the way of running the franchising, advantages and disadvantages and the procedure when opening a new franchise branch, including the marketing and other services.
Keywords:
Ambiente restaurants; concept; franchise branche; franchisee; franchiser; franchising; gastronomy; franchisant; franchising; franchisor; franchisová pobočka; gastronomie; koncept; restaurace Ambiente
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/35329