Original title:
Ocenění společnosti Hügli Food,s.r.o.
Translated title:
Valuation of Hügli Food, s. r. o.
Authors:
Frenglová, Věra ; Mařík, Miloš (advisor) ; Goldscheidová, Jana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Hügli Food, s.r.o.. Oborem podnikání je potravinářský průmysl. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí, a to strategické a finanční analýzy, generátorů hodnoty a ocenění. Finanční analýza posuzuje podnik ve čtyřech oblastech - výnosnost, zadluženost, aktivita a likvidita. Strategická analýza slouží k analýze silných a slabých stránek. Výsledkem zmíněných analýz je ověření perspektivit podniku. Závěrečnou částí je ocenění podniku, které bylo provedeno dvěmi metodami - kombinací DCF APV a exit value na bázi tržního srovnání a metodou tržního srovnání.The thesis is concerning valuation of Hügli Food, s. r. o., which is company operating in food processing industry. Thesis content four parts - strategic and financial analysis, generators of value and valuation itself. The aim of finacial analysis is to qualify acting of business in areas of profitability, stability, liquidity and viability. Strategic analysis leads to identification and examination of strengths and weaknesses. Final part of thesis is dedicated to valuation itself. Valuation methods were combination of DCF APV and exit multiple and market comparison.
Keywords:
DCF APV; exit value; valuation; exit value; metoda DCF APV; ocenění podniku; potravinářský podnik
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/19978