Název:
Ocenění společnosti Hügli Food,s.r.o.
Překlad názvu:
Valuation of Hügli Food, s. r. o.
Autoři:
Frenglová, Věra ; Mařík, Miloš (vedoucí práce) ; Goldscheidová, Jana (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Hügli Food, s.r.o.. Oborem podnikání je potravinářský průmysl. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí, a to strategické a finanční analýzy, generátorů hodnoty a ocenění. Finanční analýza posuzuje podnik ve čtyřech oblastech - výnosnost, zadluženost, aktivita a likvidita. Strategická analýza slouží k analýze silných a slabých stránek. Výsledkem zmíněných analýz je ověření perspektivit podniku. Závěrečnou částí je ocenění podniku, které bylo provedeno dvěmi metodami - kombinací DCF APV a exit value na bázi tržního srovnání a metodou tržního srovnání.The thesis is concerning valuation of Hügli Food, s. r. o., which is company operating in food processing industry. Thesis content four parts - strategic and financial analysis, generators of value and valuation itself. The aim of finacial analysis is to qualify acting of business in areas of profitability, stability, liquidity and viability. Strategic analysis leads to identification and examination of strengths and weaknesses. Final part of thesis is dedicated to valuation itself. Valuation methods were combination of DCF APV and exit multiple and market comparison.
Klíčová slova:
exit value; metoda DCF APV; ocenění podniku; potravinářský podnik; DCF APV; exit value; valuation
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/19978