Název:
Skladování potravinářských obilovin
Překlad názvu:
The storage of food cereals
Autoři:
SMEJKAL, Jiří Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem práce bylo zhodnocení vlivu skladování v podniku ZEMKO Kožlí a.s. na kvalitu potravinářských obilovin. Výsledky jakostních kritérií, kterými byly u potravinářské pšenice vlhkost, objemová hmotnost, Zelenyho test, N-látky, lepek, číslo poklesu, příměsi a nečistoty, a u sladovnického ječmene vlhkost, přepad zrn nad sítem 2,5mm, cizí semena, látky, poškozená zrna, propad zrn pod sítem 2,5mm, klíčivost, N-látky, zahnědlé špičky, byly zpracovány do tabulek a grafů. Byla prokázána větší vhodnost uskladnění potravinářských obilovin v silech na rozdíl od halových a půdních skladů.The aim of this work was to evaluate the effect of storage in the enterprise as Zemke Kožlí the quality of food grains. Results of quality criteria which were in wheat moisture content , density , Zeleny test , N - substances , gluten, falling number, impurities , and malting barley moisture , overflow grains of 2.5 mm sieve , foreign seeds , cloth , damaged grains , grains fall below 2.5 mm sieve , germination , N - substances dusky peaks were processed into tables and graphs. It was demonstrated greater suitability of food grain storage in silos unlike the hall and loft storage .
Klíčová slova:
kvalita obilovin; Mlýn Havlíčkův Brod; skladování obilovin; typy skladů; význam a charakteristika obilovin; ZEMKO Kožlí a.s.; company ZEMKO Kožlí a.s.; grain storage; Mill Havlíčkův Brod; the importance and characteristics of cereals; the quality of cereals; types of stores Citace: SMEJKAL, Jiří. Skladování potravinářských obilovin. České Budějovice, 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/28779