Original title:
Podnikatelský plán: založení kavárny
Translated title:
Business plan: the establishing of a cafe
Authors:
Kalousová, Martina ; Strouhal, Jiří (advisor) ; Čejka, Petr (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této diplomové práce bylo zhotovení podnikatelského plánu na založení kavárny a zjištění zda bude lepší kavárnu pronajímat nebo provozovat. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část charakterizuje podnikání, profil podnikatele a podnikání žen a jednotlivé složky podnikatelského plánu. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem a složkami definovanými v teoretické části. V závěru se čtenář dozví, zda je pro majitele lepší kavárnu provozovat nebo pronajímat.The aim of this thesis was to create a business plan for the establishment of cafes and determine whether it would be better to lease or operate the café. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part describes business, profile businessmen and business women and the various components of a business plan. The practical part consists of the actual business plan and components defined in the theoretical part. In the end, the reader learns whether is better to run or to lease the cafe.
Keywords:
a cafe; Business plan; establishing of a business; specifics of caterings; kavárna; podnikatelský plán; specifika stravovacích zařízení; založení podniku
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/34414