Název:
Rizika vzniku salmonelózy a prevence této nemoci ve výchově ke zdraví
Překlad názvu:
Risks of salmonellosis and prvention of this disease in public health education
Autoři:
VAČKÁŘ, David Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá původem a vznikem salmonelózy a riziky s tímto bakteriálním onemocněním spojené. Popisuje projevy tohoto onemocnění a taktéž nejrůznější šíření této infekce. Poukazuje na rizika spojené s přijímáním potravy, jejím skladováním a úpravami. Důležitou roli hraje prevence před vznikem onemocnění a léčba při jejím vzniku, která je zaměřená hlavně na příjem tekutin a potravy. V práci je zahrnuto dotazníkové šetření k tomuto průjmovitému onemocnění a závěrečné zpracování a vyhodnocení dotazníků. This bachelor thesis deals with the origin and development of salmonellosis and the risks related to the bacterial disease. Symptoms of the disease as well as the varied ways the infection spreads are described. Risks associated to storing, processing, and taking in food are pointed out. These are related to prevention of the disease and its treatment when it develops, focused on fluid and food intake, too. The thesis includes a questionnaire survey about this diarrheal disease, with a concluding processing and evaluation of the questionnaires.
Klíčová slova:
Alimentární infekce; asanace; deratizace; dezinfekce; gastroenteritida; hygiena; nauzea; pasterace; patogenní mikroby; rezistence; salmonelóza; sérovar; virulence; Alimentary infection; decontamination; disinfection; gastroenteritis; hygiene; nausea; pasteurization; pathogenic microbes; rat control; resistance; salmonellosis; serotype; virulence Citace: VAČKÁŘ, David. Rizika vzniku salmonelózy a prevence této nemoci ve výchově ke zdraví. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/25673