Název:
Jakostní parametry v hodnocení medu, vlivy působící na kvalitu medu
Překlad názvu:
Qualitative parameters in classification of honey, influences acting on honey quality
Autoři:
DOSTÁLOVÁ, Stanislava Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem bakalářské práce je popsat jakostní parametry v hodnocení medu a vlivy ovlivňující jeho kvalitu. První část této práce se věnuje obecnému rozdělení medů. Do této části jsou zařazeny jednotlivé druhy medů, jejich složení a vlastnosti. Dále jsou definovány základní jakostní parametry medu dle zákona, norma Český med a základní požadavky týkající se ekologického včelařství. Čtvrtá kapitola je věnována základním metodám hodnocení kvality medu. Závěr práce je zaměřen na vlivy ovlivňující kvalitu medu a způsoby jeho falšování.The aim of the bachelor thesis is to describe the quality parameters in the evaluation of honey and the influences affecting its quality. The first part of this thesis deals with the general division of honey. This section included various types of honey, their composition and properties. Furthermore, the fundamental quality parameters of honey are defined which are stated by law, the norm of Czech honey and essential requirements for eco-friendly beekeeping. The fourth chapter is devoted to basic methods of assessing the quality of honey. The conclusion focuses on the factors affecting the quality of honey and methods of its adulteration.
Klíčová slova:
kvalita; med; parametry; včely.; bees.; honey; parameters; quality Citace: DOSTÁLOVÁ, Stanislava. Jakostní parametry v hodnocení medu, vlivy působící na kvalitu medu. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23574