Název:
Zhodnocení konceptu výživy v daném zemědělském podniku
Překlad názvu:
The concept evaluation of nutrition in the agriculture enterprise
Autoři:
HAVELKOVÁ, Jana Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Práce se zabývá úrovní výživy dojnic na základě posouzení potřeby živin a energie ve vztahu k dosahované užitkovosti. V provozních podmínkách je hodnocen systému výživy a krmení a provedena analýza vybraných ekonomických ukazatelů výroby mléka. Sledované ukazatele výživné hodnoty a energie se pohybují v povolených tolerančních limitech doporučených hodnot.This thesis deals with the level of nutrition of dairy cows based on assessing the need for nutrients and energy in relation to the milk yield. Under operating conditions the system of nutrition and feeding is evaluated and also analysis of selected economic indicators of milk production has been conducted. The monitored indicators of nutritional and energy values are within permitted tolerance limit of recommended values.
Klíčová slova:
dojnice; krmná dávka; mléčná užitkovost; výrobní náklady; dairy cows; feeding ration; milk yield; production costs Citace: HAVELKOVÁ, Jana. Zhodnocení konceptu výživy v daném zemědělském podniku. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23484