Original title:
Zhodnocení konceptu výživy v daném zemědělském podniku
Translated title:
The concept evaluation of nutrition in the agriculture enterprise
Authors:
HAVELKOVÁ, Jana Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Práce se zabývá úrovní výživy dojnic na základě posouzení potřeby živin a energie ve vztahu k dosahované užitkovosti. V provozních podmínkách je hodnocen systému výživy a krmení a provedena analýza vybraných ekonomických ukazatelů výroby mléka. Sledované ukazatele výživné hodnoty a energie se pohybují v povolených tolerančních limitech doporučených hodnot.This thesis deals with the level of nutrition of dairy cows based on assessing the need for nutrients and energy in relation to the milk yield. Under operating conditions the system of nutrition and feeding is evaluated and also analysis of selected economic indicators of milk production has been conducted. The monitored indicators of nutritional and energy values are within permitted tolerance limit of recommended values.
Keywords:
dairy cows; feeding ration; milk yield; production costs; dojnice; krmná dávka; mléčná užitkovost; výrobní náklady Citation: HAVELKOVÁ, Jana. Zhodnocení konceptu výživy v daném zemědělském podniku. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/23484