Název:
Specifika marketingové komunikace v České republice
Překlad názvu:
Specifics of marketing communication in the Czech Republic
Autoři:
SUCHÁ, Věra Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Základem pro úspěšný televizní reklamní spot je určit specifika, typická pro produkt, která jsou přijatelná v zemi, kde bude spot vysílán. Cílem kávy, jakožto samotného produktu, je působit na smysly, vzbudit chuť a to nejlépe v dobré společnosti, kde vládne pohoda, radost a příjemná atmosféra. Důležitou součástí reklamního spotu je také demonstrace pití a přípravy kávy, aby spotřebitel názorně viděl, jak kávu správně připravit. I u tohoto produktu je úzce vymezena cílová skupina. V případě instantní kávy jsou to muži a ženy ve věku 25 ? 35 let. Mletou kávu ocení muži a ženy v průměrném věku 40 let.In order to have successful television advertising spot, it is important to define the specifics typical for the product which are acceptable in the country where the spot will air. The purpose of coffee as a product is to appeal to senses and to whet the appetite, preferably in a good company where peace, joy and pleasant atmosphere dominates. The important part of an advertising spot is also demonstration of drinking and preparing coffee so that the consumer can learn how to prepare coffee properly. This product has clearly delimited target audience. In case of instant coffee, the target audience, are men and women from 25 to 35 years. On the other hand, ground coffee is appreciated by men and women in their forties.
Klíčová slova:
Douwe Egberts; Jacobs; káva; marketingová komunikace; Nescafé; reklamní spoty; specifika; Tchibo; advertising spots; coffee; Douwe Egberts; Jacobs; marketing communication; Nescafé; specifics; Tchibo Citace: SUCHÁ, Věra. Specifika marketingové komunikace v České republice. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Ekonomická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23224