Název:
Faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor
Překlad názvu:
The influence of factors at produce starch of potato
Autoři:
ŠOBROVÁ, Martina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřená na faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor. Mezi tyto faktory patří vliv odrůdy, sadby, půdy, stresu, hnojení, klimatických podmínek a počasí. Součástí práce jsou také základní informace týkající se brambor, a to historie brambor, význam a využití brambor, biologická charakteristika brambor, morfologie brambor a chemické složení bramborové hlízy. Dále byla zhodnocena ekonomická stránka pěstování brambor pro zpracování na škrob.The thesis is focused on the factors influencing the production of starch potatoes. These factors include the influence of variety, seed, soil, stress, fertilization, climatic conditions and weather. The work also provides basic information about potatoes, the history of the potato and its importance, the use of potatoes, the biological characteristics, morphology and chemical composition of potatoes. There is also an evaluation of the economics for potato starch processing.
Klíčová slova:
bramborový škrob; brambory; hnojení; kvóta; odrůda; fertilization; potato; potato starch; quota; variety Citace: ŠOBROVÁ, Martina. Faktory ovlivňující produkci škrobu u brambor. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/22993