Original title:
Systém HACCP v konzervárenském podniku
Authors:
Provazníková, Juliana ; Plášková, Alena (advisor) ; Čmolíková, Radmila (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2007
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
Systém HACCP, podobně jako normy ISO, patří mezi nejmodernější systémy uplatňované při řízení výroby v potravinářských podnicích. Na rozdíl od norem ISO je zaměřen především na prevenci zdravotní nezávadnosti - zajišťuje preventivní a systematický přístup k včasné identifikaci nebezpečí zdravotní závadnosti a k zamezení jeho vzniku. Jeho důsledná aplikace výrazně snižuje nejen zdravotní rizika, ale i ekonomické ztráty ve výrobě. Hlavním důvodem k návrhu projektu zavedení systému HACCP bylo splnění povinnosti výrobce potravin v souladu se zákonem č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích ve znění pozdějších předpisů.
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/17287