Original title: Systém HACCP v konzervárenském podniku
Authors: Provazníková, Juliana ; Plášková, Alena (advisor) ; Čmolíková, Radmila (referee)
Document type: Master’s theses
Year: 2007
Language: cze
Publisher: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstract: Systém HACCP, podobně jako normy ISO, patří mezi nejmodernější systémy uplatňované při řízení výroby v potravinářských podnicích. Na rozdíl od norem ISO je zaměřen především na prevenci zdravotní nezávadnosti - zajišťuje preventivní a systematický přístup k včasné identifikaci nebezpečí zdravotní závadnosti a k zamezení jeho vzniku. Jeho důsledná aplikace výrazně snižuje nejen zdravotní rizika, ale i ekonomické ztráty ve výrobě. Hlavním důvodem k návrhu projektu zavedení systému HACCP bylo splnění povinnosti výrobce potravin v souladu se zákonem č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích ve znění pozdějších předpisů.

Institution: University of Economics, Prague (web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague.
Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/17287

Permalink: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-13257


The record appears in these collections:
Universities and colleges > Public universities > University of Economics, Prague
Academic theses (ETDs) > Master’s theses
 Record created 2011-07-01, last modified 2022-03-03


No fulltext
  • Export as DC, NUŠL, RIS
  • Share