Original title:
Kvalita gastronomických služeb
Translated title:
Quality of hospitality services
Authors:
Vitochová, Zuzana ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Jarolímková, Liběna (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Práce je zaměřena na kvalitu gastronomických služeb. Jejím cílem je zhodnotit kvalitu pohostinských zařízení v Praze. V první části jsou charakterizována stravovací zařízení a jejich význam pro cestovní ruch. Dále je zde pojednáno o kvalitě a jejím hodnocení v gastronomii. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality, dále legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České repubice a také hodnocení kvality stravovacích zařízení některými gastronomickými průvodci. Druhá část obsahuje vyhodnocení kvality stravovacích služeb v Praze, které bylo vypracováno s využitím výsledků z kontrol pražských pohostinských zařízení a dále vlastního dotazníkového šetření.The bachelor thesis is focused on the quality of hospitality services. It aims to assess the quality of food and beverage facilities in Prague. In the first part, food and beverage facilities and their importance for tourism are characterised there. The second point discussed in this part is quality and its assessment in the hospitality industry. Worldwide recognised standards, claims on the quality set by the legislation in the Czech republic and several restaurant guides and their appraisal of quality are described there. The assessment of the quality of hospitality services in Prague is contained in the second part. For this assessment the results of the controls of food and beverage facilities in Prague and own questionnaire survey were used.
Keywords:
control; food and beverage facilities; quality; kontrola; kvalita; stravovací zařízení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/15990