Název:
Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby
Překlad názvu:
Content of biogenic amines and polyamines in expired ripening cheeses
Autoři:
VODEHNALOVÁ, Klára Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl sledován poslední den data spotřeby, týden po uplynutí doby spotřeby, dva týdny po uplynutí doby spotřeby a po čtyřech týdnech od uplynutí doby spotřeby.The aim of this thesis was to observe the occurrence of biogenic amines and polyamines in selected types of ripening cheeses and to assess the content of the materials since the expiration date. Content of biogenic amines and polyamines in chosen samples was monitored last day of the expiration date, a week after the expiration date, two weeks after the expiration date, and after four weeks from the end of the expiration date.
Klíčová slova:
biogenní aminy; datum spotřeby; HPLC; polyaminy; skladování; sýr; zrání; biogenic amines; cheese; expiration date; HPLC; polyamines; ripening; storage Citace: VODEHNALOVÁ, Klára. Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19540