Název:
Zpracování kuřat na jatkách
Překlad názvu:
Processing chicken at slaughter
Autoři:
POŽÁRKOVÁ, Radka Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích s drůbežím masem. Cílem diplomové práce bylo prostudovat a popsat výrobní postupy při jatečném opracování kuřat a zjistit podíly hlavních masitých částí na jatečně upraveném těle brojlerových kuřat, to znamená podíly prsní a stehenní svaloviny. Composition of poultry flesh and its purpose on human nutrition is described in this work. The quality and factors which affects quality are described further. HACCP system takes also important role. The end of this thesis is focused on poultry meat markets. The aim of this thesis was to study and describe chicken slaughtering process and processing of chicken carcass and determine the major share of the fleshy parts of broiler chicken carcass which means shares of breast muscles and tight muscles.
Klíčová slova:
drůbež; drůbeží maso; kuře; prsní svalovina; stehenní svalovina; zpracování kuřat; breast flesh; chicken; chicken processing; poultry; poultry flesh; thigh flesh Citace: POŽÁRKOVÁ, Radka. Zpracování kuřat na jatkách. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/19397