Název:
Stravovacie služby v slovenskej železničnej doprave
Překlad názvu:
Catering services in slovak rail transport
Autoři:
Molnár, Ján ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Vaško, Martin (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] Účelom tejto práce je podať ucelený prehľad o slovenskej železničnej doprave a v nej poskytovaných službách. Prvá kapitola poskytuje úvod do problematiky spoločného stravovania. Druhá kapitola je zameraná na dopravnú infraštruktúru na Slovensku a postavenie železničnej dopravy v nej. Tretia kapitola je venovaná súčasným európskym trendom v oblasti služieb vyššej kvality v železničnej doprave. Záverečná kapitola obsahuje analýzu služieb niektorých poskytovateľov služieb vyššej kvality pôsobiacich v slovenskej železničnej doprave a tiež podáva porovnanie dvoch najvýznamnejších.Účelem této práce je podat ucelený přehled o české železniční dopravě a v ní poskytovaných službách. První kapitola poskytuje úvod do problematiky společného stravování. Druhá kapitola je zaměřena na dopravní infrastrukturu na Slovensku a postavení železniční dopravy v ní. Třetí kapitola je věnována současným evropským trendům v oblasti služeb vyšší kvality v železniční dopravě. Závěrečná kapitola obsahuje analýzu služeb některých poskytovatelů služeb vyšší kvality působících v české železniční dopravě a také podává srovnání dvou nejvýznamnějších.The purpose of this thesis is to provide a comprehensive view on the services provided in slovak rail transport. The first chapter provides an introduction to food and beverage industry. The second chapter focuses on transport infrastructure in Slovakia and the position of rail transport in it. The third chapter looks into current trends in high quality services in European rail transport. The final chapter includes an analysis of service providers operating in Slovak railways and also gives a comparison of the two most important.
Klíčová slova:
catering; rychlé stravování; služby vyšší kvality; železniční doprava; catering; fast food; high quality service; rail transport
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/31425