Název:
Podnikatelský plán
Překlad názvu:
Business Plan
Autoři:
Šuhájková, Kateřina ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Hamouzová, Jana (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu za účelem prověření realizovatelnosti podnikatelského záměru s názvem "Založení rodinného penzionu a restaurace Belle vue, s.r.o.". Vypracovaný podnikatelský plán bude sloužit podnikatelce jako základní dokument k realizaci podnikatelského záměru, zároveň bude jedním z nejdůležitějších dokumentů, které budou předávány bance společně se žádostí o poskytnutí podnikatelského úvěru. Z výsledků provedených analýz lze konstatovat, že podnikatelský záměr je realizovatelný navzdory nepříznivým hodnotám ukazatelů finanční analýzy v prvních dvou letech. Zlomovým rokem je třetí rok realizace plánu, kdy se zvýší zisk, likvidita a rentabilita společnosti a zároveň poklesne podíl cizích zdrojů na celkovém kapitálu. Největší slabinou realizace je právě vysoký podíl cizích zdrojů. Za nejsilnější stránku našeho plánu lze považovat lokalitu, kde se restaurace a penzion nachází.The aim of this thesis is to elaborate a business plan in order to verify the feasibility of the business aim called 'Foundation of a family guesthouse and restaurant Belle vue, Ltd. ". Prepared business plan will serve as a basic document for enterpreneur to implement the business aim. This plan will be one of the most important documents to be forwarded to the bank together with applications for business credit. According to the results of analyses it is evident that the business plan is feasible, despite the negative values of the indicators of financial analysis in the first two years. Breakthrough year is the third year of plan implementation, when the company's earnings, liquidity and rentability increase, and at the same time the share of liabilities to the total capital decreases. The biggest weakness of the business plan realization is a high proportion of liabilities. The site where the restaurant is located can be considered as the strongest feature of our plan.
Klíčová slova:
finanční analýza; podnikatelský plán; zisk; Business plan; Earnings; Financial analysis
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/31328