Original title:
Franchising jako metoda vstupu na trh
Translated title:
Franchising as a form of market entry
Authors:
Tichá, Alice ; Turnerová, Lenka (advisor) ; Krajča, Jiří (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se věnuje franchisingu jako metodě možného vstupu na trh. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část objasňuje základní principy fungování franchisingu, jeho historii, koncepci, veškeré aspekty franchisingového podnikání, včetně výhod i nevýhod, plynoucích pro franchisora a franchisanta z této formy spolupráce. Praktická část je zaměřena na fungování dvou franchisingových konceptů Naturhouse a Dietplus.There are several alternatives to entering a new business market. This bachelor thesis focuses on franchising as one form of market entry. Both the theoretical and practical aspects of franchising will be discussed. The theoretical section encompasses the basic principles of franchising, its history and conception. All aspects of franchising, including the advantages and disadvantages for both franchisor and franchisee, will be reviewed. The practical section focuses on franchising applied to two concrete concepts, Naturhouse and Dietplus.
Keywords:
Dietplus; franchise; franchisee; franchising; franchisor; Naturhouse; Dietplus; franchisa; franchisant; franchising; franchisor; Naturhouse
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/31084