Original title:
Význam kávy v mezinárodním obchodě
Translated title:
importance of coffee in international business
Authors:
Šťastná, Eva ; Zamykalová, Miroslava (advisor) ; Veselá, Petra (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] První část se zaměřuje na charakteristiku kávy, odkud pochází a jaké druhy káv rozeznáváme. V jednotlivých kapitolách popisuji nejprve fakta o samotné kávě, druhy, zpracování, uvedení na trh a následně vývojové tendence a současné trendy. Druhá část je věnována konceptu Fair Trade. Nejprve popisuji terminologii a dále kavárny. V praktické části uvádím profil kavárny Korunní a výsledky dotazníků.The first part focuses on the characteristics of coffee, where it comes from and how we distinguish between different types of coffee. Chapter first describes the actual facts about coffee types, processing, marketing and subsequent developments and current trends. The second part is devoted to the concept of Fair Trade. Firstly I describe the terminology and then cafes. In the practical part I profile café Korunní and the results of questionnaires.
Keywords:
coffee; Fair Trade; organizations; Fair Trade; káva; organizace
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/30382