Název:
Význam kávy v mezinárodním obchodě
Překlad názvu:
importance of coffee in international business
Autoři:
Šťastná, Eva ; Zamykalová, Miroslava (vedoucí práce) ; Veselá, Petra (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] První část se zaměřuje na charakteristiku kávy, odkud pochází a jaké druhy káv rozeznáváme. V jednotlivých kapitolách popisuji nejprve fakta o samotné kávě, druhy, zpracování, uvedení na trh a následně vývojové tendence a současné trendy. Druhá část je věnována konceptu Fair Trade. Nejprve popisuji terminologii a dále kavárny. V praktické části uvádím profil kavárny Korunní a výsledky dotazníků.The first part focuses on the characteristics of coffee, where it comes from and how we distinguish between different types of coffee. Chapter first describes the actual facts about coffee types, processing, marketing and subsequent developments and current trends. The second part is devoted to the concept of Fair Trade. Firstly I describe the terminology and then cafes. In the practical part I profile café Korunní and the results of questionnaires.
Klíčová slova:
Fair Trade; káva; organizace; coffee; Fair Trade; organizations
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/30382