Název:
Význam in-store promotion při zavedení značky Nescafé Dolce Gusto na český trh
Překlad názvu:
The role of in-store promotion in the launch of Nescafé Dolce Gusto brand in the Czech market
Autoři:
Skalická, Martina ; Postler, Milan (vedoucí práce) ; Juhász, Juraj (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce na téma "Význam in-store promotion při zavedení značky Nescafé Dolce Gusto na český trh" se zabývá rolí ochutnávek jako jednoho ze stěžejních nástrojů celého launche. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část vychází z oblasti marketingového mixu a zaměřuje se na komerční komunikace se všemi jejich nástroji, s důrazem na podporu prodeje a in-store promotion. Zabývá se také teorií značky. Praktická část nejprve seznamuje čtenáře se značkou Nescafé Dolce Gusto a trhem kávy vůbec, poté analyzuje jednotlivé nástroje launche včetně in-store promotion. Součástí práce je i vlastní dotazníkové šetření, které dává podklad pro zhodnocení stávající strategie ve smyslu postavení in-store promotion při launchi značky Nescafé Dolce Gusto. Závěrem práce je doporučení do budoucna.The master thesis "The role of in-store promotion in the launch of Nescafé Dolce Gusto brand in the Czech market" analyses the importance of in-store tasting as one of the fundamental tool of the whole launch. The thesis is divided into two parts -- theoretical and practical. The theoretical part results from the area of marketing mix and focuses on commercial communications with all their tools and emphasizes the sales and in-store promotion. The thesis also deals with a brand theory. Firstly, the practical part considers the Nescafé Dolce Gusto brand and the coffee market and then it analyses particular means of the launch, included the in-store promotion. The thesis also contains own questionnaire research which gives a basis for the evaluation of current strategy with in-store promotion as one of the fundamental tool of the launch of the Nescafé Dolce Gusto brand. The thesis is ended by recommendations for future.
Klíčová slova:
in-store promotion; marketingové a komerční komunikace; podpore prodeje; značka; brand; in-store promotion; marketing and commercial communications; sales promotion
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/15243