Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením původem z krajů střední Francie (Franche-Comté, Poitou-Charentes, Limousin, Centre, Bourgogne, Pays de la Loire, Ile-de-France).
KOVANDOVÁ, Petra
ANOTACE: Bakalářská práce je zaměřena na téma "Potraviny s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením, původem z krajů střední Francie." Práce je rozdělena na tři hlavní části. Po stručném nastínění tématu práce bude následovat popis existujících chráněných označení a základní legislativa EU vztahující se na tuto problematiku. Druhou častí práce bude část geografická, kde bude přiblížena poloha střední Francie a objeví se zde přehled a charakteristika krajů této oblasti. Třetí, nejobsáhlejší část práce bude zahrnovat přehled a charakteristiky jednotlivých potravinářských produktů nesoucích chráněná označení. Bakalářská práce obsahuje rozsáhlé resumé ve francouzském jazyce.
Market structure when consumers switch randomly between products
Kadlec, Tomáš
In this paper I assume that consumers choose between products randomly.
Vyhodnocení vybraných produktů marketingovým, inovačním a univerzálním pojetím hodnoty pro zákazníka
Bondareva, Anna ; Vlček, Radim (vedoucí práce) ; Heřman, Jan (oponent)
Srovnání tří podobných výrobků od tří známých výrobců elektrických spotřebičů z pohledu skupiny zákazníků podle určitých postupů měření hodnoty pro zákazníka v různých pojetích a kritické zhodnocení použitých metod.
Racionalizace systému skladování ve vybrané firmě
Chovancová, Markéta ; Lukšů, Vladimír (vedoucí práce) ; Rutová, Veronika (oponent)
Práce se zabývá skladovacím systémem hotových výrobků v konkrétní firmě. S pomocí dostupné literatury se zaměřuje na výchozí situaci ve firmě, popisuje současný stav způsobu uskladnění a prodeje konkrétních výrobků a navrhuje řešení pro optimalizaci. Záměrem práce je změna současného systému tak, aby došlo k ostranění skladování u externí firmy, zjednodušení a snížení manipulace s hotovými výrobky, převedení expedice výrobků přímo do závodu a dosažení celkového zefektivnění současného stavu skladování a expedice hotových výrobků konečnému zákazníkovi v konkrétní firmě.
Zavádění nového výrobku firmy DK Open, s.r.o. na trh
Bidlová, Karolína ; Kozlová, Taťána (vedoucí práce) ; Nováček, Jan (oponent)
Teoreticko-metodologická část je věnována problematice marketingového mixu, novému výrobku, SWOT analýze, analýze konkurence, segmentaci trhu a popisu kroků procesu zavádění nového výrobku na trh. V praktické části je představena společnost DK OPEN, spol. s r. o., dále jsou aplikovány analýzy z teoretické části na zmiňovanou společnost. Na základě analýz je doporučeno firmě zavést konkrétní výrobek. V závěru je navrhnut marketingový mix tohoto nového výrobku.
Ecolabelling v České republice
Trávníčková, Iveta ; Čamrová, Lenka (vedoucí práce) ; Štrěpánek, Pavel (oponent)
Bakalářská práce se zabývá tématem ecolabellingu v České republice se zaměřením na označování výrobků ochrannou známkou: ?Ekologicky šetrný výrobek?. Teoretická část práce přináší základní informace o ekoznačení, jako například systém členění ekoznaček a postup žádání o ekoznačku . Praktická část práce se zabývá otázkami, zda se vyplatí označovat výrobky, které jsou ekologicky šetrné, a jaké to má dopady na trh.
Nebezpečné výrobky
Veletová, Martina ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Chvojková, Helena (oponent)
Práce se zabývá nebezpečnými výrobky na spotřebitelském trhu. v první části je vysvětlen pojem nebezpečný výrobek a stručně charakterizováno několik stěžejních právních předpisů pro tuto oblast.V dalších částech je věnována pozornost dozorovým a výkonným orgánům, stahování nebezpečných výrobků z trhu a zdrojům informací.Stěžejní je část čtvrtá, která se zabývá analýzou vývoje problematiky nebezpečných výrobků.
Vliv ocenění zásob vytvořených vlastní činností na hospodářský výsledek a tvorbu ceny ve výrobním podniku
Zmeškalová, Šárka ; Wagner, Jaroslav (vedoucí práce)
Nedílnou součást účetních informací tvoří kalkulace nákladů a ceny. Tato studie popisuje různé způsoby a metody kalkulace, která souží nejen jako podklad pro ocenění zásob vlastní výroby, ale také pro další rozhodovací úlohy v podniku. Ukazuje, jak odlišně působí jednotlivé metody na výši hospodářského výsledku a jaký vliv má způsob kalkulace na tvorbu ceny. O tom, že rozhodnutí ? jak zásoby ocenit ? není pouze věcí potřeb konkrétního podniku, ale že na daný způsob má vliv například legislativa dané země nebo potřeby investorů a jiných externích uživatelů, pojednává druhá část této práce. Konkrétně jsou představeny legislativní požadavky stanovené pro oceňování zásob v České republice a jsou porovnány s požadavky manažerského přístupu. Jako příklad fungování kalkulace a následného oceňování zásob vlastní výroby ve skutečnosti je uvedena mezinárodní společnosti Siemens, konkrétně její dceřiná společnost Siemens VDO v České republice.
Zavedení výrobku na trh
Novotná, Olga ; Mottlová, Libuše (vedoucí práce) ; Vávra, Oldřich (oponent)
Práce se zabývá inovacemi, jejich druhy a významem. Charakterizuje jednotlivé kroky zavádění výrobku na trh. Nastiňuje tvorbu dalších složek marketingového mixu. Zaměřuje se na společnost Linet, předního českého výrobce zdravotnického vybavení, a její domácí i zahraniční konkurenci. Popisuje a hodnotí průběh zavedení výrobku této firmy na trh. Jedná se o transportní lůžko Stretcher Sprint.
Ecolabelling - tržně orientovaný nástroj
Vyklická, Lucie ; Šauer, Petr (vedoucí práce) ; Fišerová, Alena (oponent)
Seznámení se dvěma systémy environmentálního značení v ČR (Ekologicky šetrné výrobky a Produkty ekologického zemědělství) a jejich vzájemné srovnání. Výsledky průzkumu provedeného mezi spotřebiteli o jejich informovanosti ohledně těchto značení. Několik návrhů vhodných pro větší rozvoj trhu s Ekologicky šetrnými výrobky.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.