Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 142 záznamů.  začátekpředchozí123 - 132další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)
PEŠINA, Jiří
Používání různých elektroforetických technik pro charakterizaci a identifikaci odrůd rostlin je v současnosti velmi rozšířené. Tato diplomová práce se zabývá možností charakterizace odrůd brambor elektroforetickou technikou SDS-PAGE bílkovinných profilů hlíz. Zásobní bílkoviny bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.) mohou být klasifikovány podle své molekulové hmotnosti (kDa) do tří skupin: První skupina - patatinový komplex (37 {--} 44 kDa); druhá skupina - inhbibitory proteas (6 {--} 24 kDa); a třetí skupina ostatní proteiny. První dvě skupiny vykazují variabilitu na genotypové úrovni, kterou je třeba zhodnotit s ohledem na její potencionální využití pro účely charakterizace odrůd brambor.
Hodnocení stolní hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor vypěstovaných v ekologickém a konvenčním produkčním systému
ŠPLÍCHALOVÁ, Veronika
V diplomové práci byl sledován vliv konveční a ekologické technologie pěstování na stolní hodnotu hlíz brambor. V jednoletých pokusech (ročník 2010) bylo uplatněno 13 odrůd (Adéla, Bionta, Karin, KE 100/10, Laura, Madona, Magda, Princess, Red Anna, Rosara, Solara, Satina, Terka) vypěstovaných v rozdílných produkčních systémech. Stolní hodnota hlíz (barva dužniny, konzistence, struktura, moučnatost, vlhkost, chuť, tmavnutí) byla stanovena subjektivně, senzorickou analýzou dle metodiky VORAL (1996). Způsob produkce průkazně ovlivnil ze sledovaných parametrů pouze strukturu vařených hlíz, a to ze 4,8 %. Odrůdy uplatněné v pokusech si udržely v obou produkčních systémech deklarovaný varný typ bez jakékoliv extrémní modifikace.
Projev certifikované a farmářské sadby u vybraných odrůd brambor
VANĚK, Petr
Hlavním cílem bakalářská práce byl projev certifikované a farmářské sadby u vybraných odrůd brambor. V roce 2008 byly založeny pokusy s uznanou a farmářskou sadbou. U vybraných odrůd byl hodnocen počet vzešlých rostlin, výnos hlíz, podíl tržních hlíz a obsah škrobu. Porovnávány byly 4 odrůdy s rozdílnou délkou vegetační doby {--} Magda, Adéla, Ditta, Bionta
Sledování plnění spotřebního koše ve vybraných mateřských školách
ZIMMELOVÁ, Veronika
Cílem bakalářské práce v teoretické části bylo nejprve nastínění problematiky stravování v mateřských školách, vysvětlit pojem spotřební koš a následně analyzovat jednotlivé složky spotřebního koše z hlediska přínosu pro dětský organizmus. V praktické části je nejdříve vysvětlen princip výpočtu spotřebního koše. Hlavním cílem praktické části je analyzovat spotřební koš v oslovených mateřských školách a pak na základě sestaveného kritéria hodnocení provést zhodnocení plnění spotřebního koše v jednotlivých mateřinkách.
Vliv hustoty porostu brambor na výnos hlíz
ŠVAJNEROVÁ, Markéta
V bramborářské výrobní oblasti ve výšce 380 {--} 400 m. n. m. byla sledována hustota porostu 40 000, 45 000, 50 000, 55 000 rostlin na ha a její vliv na výnos, průměrný počet hlíz pod rostlinou a průměrná hmotnost hlízy. Nejvyššího výnosu hlíz bylo dosaženo při hustotě 45 000 rostlin na ha (odrůdy Impala, Adéla, Futura). Hustota porostu neovlivňovala podíl tržních hlíz. Nejvyšší hustota porostu znamenala redukci průměrné hmotnosti hlíz.
Hydrolýza brambor
VLAČIHOVÁ, Andrea
Práce se zabývá srovnáním působení kyselé, zásadité a enzymatické hydrolýzy na bramborový škrob při současném působení různých tlaků (0 MPa, 0,3 MPa a 1MPa). Kyselá hydrolýza byla prováděna kyselinou sírovou o koncentracích 3, 6, 9 a 12 %, zásaditá hydrolýza hydroxidem sodným o koncentracích 3, 6, 9 a 12% a k enzymatické hydrolýze byly použity čtyři enzymatické přípravky k hydrolýze škrobu. Efekt hydrolýzy byl poměřován pomocí GE a doplněn byl výtěžností alkoholu. V pokusu je patrný pozitivní vliv zvýšeného tlaku 0,3MPa a 1MPa na průběh hydrolýzy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 142 záznamů.   začátekpředchozí123 - 132další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.