Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Povlakované slinuté karbidy a jejich efektivní využití
Pavlovský, Tomáš ; Dvořáček, Jan (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá povlakovanými slinutými karbidy, které se používají pro výrobu řezných nástrojů. V úvodní části je uveden přehled nejpoužívanějších nástrojových materiálů. Hlavní část práce je zaměřena na výrobu povlakovaných SK, metody povlakování, druhy a vlastnosti povlaků. Závěrečná část se zabývá povlakovanými slinutými karbidy v sortimentu výroby nejvýznamnějších světových producentů nástrojů a nástrojových materiálů, řezivostí nástroje a doporučenými pracovní podmínky pro jejich efektivní využití.
Nepovlakované slinuté karbidy
Benešovský, Radek ; Sedlák, Josef (oponent) ; Humár, Anton (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá nepovlakovanými slinutými karbidy užívanými k výrobě řezných nástrojů. První část práce obsahuje rozdělení a stručnou charakteristiku materiálů určených k výrobě řezných nástrojů. Druhá část práce se zabývá historickým vývojem, rozdělením a značením, výrobou a fyzikálně mechanickými vlastnostmi nepovlakovaných slinutých karbidů. Poslední část práce je zaměřena na sortimenty nepovlakovaných slinutých karbidů určených k soustružení od společností Pramet Tools, Sandvik Coromant, Seco Tools, Ceratizit, Walter a Iscar a jejich porovnání z hlediska řezných rychlostí.
Plnění emisních norem Stage IV u traktorových motorů
Vít, Jakub ; Beran, Martin (oponent) ; Dundálek, Radim (vedoucí práce)
Cílem mé bakalářské práce je objasnění principu funkce systému vstřikování močoviny a jeho instalace na vozidlo. V první části své práce se zabývám problematikou snižování škodlivin ve výfukových plynech a emisními normami, které limitují škodliviny ve výfukových plynech. Ve druhé části je vytvořen přehled značek traktorů na našem trhu a jejich rozdělení podle použitých systémů ke snižování škodlivin ve výfukových plynech u jejich modelových řad.
Srovnání struktury a nabídky regionální produkce a biopotravin v regionu jižních Čech a krajském městě
MARTAN, Jan
Biopotravina je potravinářský výrobek, který je získaný z bioproduktů a omezeného množství povolených přísad vymezených technologickým postupem dle zvláštního předpisu a pod kontrolním režimem. Regionální potraviny jsou díky krátkých dopravním vzdálenostem mnohem čerstvější, než potraviny, které kolují dlouhou dobu po cestách. Regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. Důležitá je rovněž skutečnost, že čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Cílem diplomové práce je vyhodnotit strukturu nabídky regionálních potravin a biopotravin, a dále zmapovat jejich producenty v okresech Prachatice, Strakonice a České Budějovice. Při vyhodnocování dotazníků bylo zjištěno, že dvě třetiny dotazovaných pravidelně nakupují biopotraviny nebo regionální potraviny. Nejčastěji je kupují v běžném obchodě ve specializovaném oddělení. Většina dotazovaných je ochotna za regionální potravinu připlatit a měsíčně za ní utratí v rozmezí 200 500 Kč.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.