Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv vysokoškolského studia na vnímanou pozitivitu respondentů
Plachá, Barbora ; Kočí, Jana (vedoucí práce) ; Thorovská, Alena (oponent)
Hlavním tématem a cílem této práce je zjistit vliv vysokoškolského studia na vnímanou pozitivitu studentů. K tomuto výzkumu byl použit Dotazník pozitivity od Barbary Fredrickson. První část bakalářské práce se zabývá duševním zdravím a metodami, kterými ho lze podporovat. Druhá část práce popisuje daný dotazník, který byl rozdán 5 vysokoškolským studentům. Respondenti dotazník vyplňovali v průběhu roku čtyřikrát, po dobu 14 dní. Dvakrát během školy a dvakrát během prázdnin. Pomocí tohoto dotazníku je vyhodnoceno, do jaké míry vysokoškolské studium ovlivňuje pozitivitu respondentů. Výsledky ukázaly, že během semestru byl průměrný poměr pozitivity roven 1,04:1. Přibližně na každou pozitivní emoci se v tomto celém období objevila jedna negativní a celkový poměr průměrné pozitivity během prázdnin byl 1,83:1. Pozitivita se tedy snížila o necelou jednu pozitivní emoci na jednu negativní. Závěr práce uvádí doporučení pro studenty, díky kterým by si měli studenti udržet stabilní poměr pozitivity během psychicky náročného období. KLÍČOVÁ SLOVA Dotazník pozitivity, duševní zdraví, pozitivní emoce, vysokoškolští studenti
Rizika diet u žen středního věku
Plachá, Barbora ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Hanušová, Jaroslava (oponent)
Bakalá ská práce pojednává o rizicích diet u žen st edního v ku (45 - 60 let). Práce je rozd lena na ást teoretickou a praktickou. Teoretická ást obecn charakterizuje období klimakteria, které nastává práv u žen ve st edním v ku. Informuje o základních zásadách racionálního stravování. Zabývá se problematikou nadváhy a obezity a s tím souvisejících reduk ních diet a jejich vlivem na zdravotní stav žen. Na základ odborných poznatk uvádí doporu ení, jak vhodn upravit jídelní ek. Praktickou ástí je dotazníkové šet ení, které je zam eno na stravovací zvyklosti žen a zkušenosti s reduk ními dietami. Jednotlivé výsledky jsou zhodnoceny a diskutovány v záv ru práce. Z výsledk dotazníkového šet ení je patrná nedostate ná informovanost sledované skupiny žen st edního v ku, zejména ohledn zdravotních rizik p i reduk ních dietách.
Porovnání pitného režimu u žáků 2. stupně ZŠ a u žáků střední školy
Plachá, Barbora ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Dohnal, Karel (oponent)
Diplomová práce se zabývá studiem pitného režimu u žáků 2. stupně ZŠ a u žáků SŠ se zaměřením na problematiku dodržování pitného režimu ve škole. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V úvodu teoretické části je charakterizována cílová skupina. Dále je uveden význam vody pro lidský organismus, vodní bilance, zásady pitného režimu a konkrétní doporučení pro cílovou skupinu. Následně je provedena rešerše z několika různých zdrojů týkající se jednotlivých nealkoholických nápojů. V závěru je pozornost věnována rizikům, která mohou nastat při nesprávném příjmu tekutin, a rovněž zajištění pitného režimu ve škole. Praktická část práce popisuje výzkumné šetření, které probíhalo mezi žáky a učiteli. Ke sběru dat bylo užito dotazníků. Jednotlivé výsledky jsou představeny a diskutovány v závěru práce. Z výsledků dotazníkového šetření je sice patrná určitá informovanost sledované skupiny žáků, ale dodržování pitného režimu je však již nevyhovující. Na základě provedeného výzkumu a informací z dostupné literatury je formulováno doporučení pro pedagogickou praxi.
Rizika diet u žen středního věku
Plachá, Barbora ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Hanušová, Jaroslava (oponent)
Bakalá ská práce pojednává o rizicích diet u žen st edního v ku (45 - 60 let). Práce je rozd lena na ást teoretickou a praktickou. Teoretická ást obecn charakterizuje období klimakteria, které nastává práv u žen ve st edním v ku. Informuje o základních zásadách racionálního stravování. Zabývá se problematikou nadváhy a obezity a s tím souvisejících reduk ních diet a jejich vlivem na zdravotní stav žen. Na základ odborných poznatk uvádí doporu ení, jak vhodn upravit jídelní ek. Praktickou ástí je dotazníkové šet ení, které je zam eno na stravovací zvyklosti žen a zkušenosti s reduk ními dietami. Jednotlivé výsledky jsou zhodnoceny a diskutovány v záv ru práce. Z výsledk dotazníkového šet ení je patrná nedostate ná informovanost sledované skupiny žen st edního v ku, zejména ohledn zdravotních rizik p i reduk ních dietách.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.