Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza konkurenčního prostředí společnosti Intelsol s. r. o.
Hrnčíř, Filip ; Říha, David (vedoucí práce) ; Svoboda, Petr (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou konkurenčního prostředí společnosti Intelsol s. r. o.. Cílem práce bylo porovnání konkurence a zjištění, jakou nad nimi může mít Intelsol konkurenční výhodu. Teoretická část je věnována základním pojmům jako je konkurence, konkurenční prostředí, analýza SWOT a Porterův model pěti konkurenčních sil. Další kapitoly teoretické práce jsou věnovány segmentaci trhu, marketingové komunikaci, získávání nových zákazníků a zákaznickému servisu. Praktická část popisuje odvětví, zabývá se vnitřní a vnější analýzou společnosti Intelsol, představuje hlavní konkurenty a následně je srovnává na základě vypracování SWOT analýzy a na základě Porterova modelu. Poslední část je věnována zákaznickému servisu a konkurenčním výhodám. Jedná se i o doporučení, které by mohl podnik Intelsol dále využít ve svém podnikatelském působení.
Ochranný svaz autorský a jeho dopad na spotřebitele
Hrnčíř, Filip ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Šustek, Petr (oponent)
Cílem bakalářské práce je objektivní zhodnocení fungování Ochranného svazu autorského k dílům hudebním, o. s. Dílčím cílem práce je ověření v úvodu vyřčené hypotézy, že všechny autorské odměny v důsledku zaplatí spotřebitel. Teoretická část práce se věnuje samotnému autorskému právu, existenci kolektivní správy v čele s OSA, autorským odměnám a jejich rozdílu oproti koncesionářským poplatkům. V praktické části jsou v modelových příkladech analyzovány poplatky, které zaplatí fiktivní fyzická a právnická osoba. Detailně jsou zde rozebrány zejména náhradní odměny z nenahraných nosičů jako nejkritizovanější autorská odměna. Závěrečná kapitola práce je zaměřena na spory analyzovaného kolektivního správce s lázněmi.

Viz též: podobná jména autorů
1 Hrnčíř, František
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.