Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Tvorba a konzumace podcastů v České republice se zaměřením na marketing a podnikání
Gregorová, Leona ; Soukeník, Štěpán (vedoucí práce) ; Groman, Martin (oponent)
Tato diplomová práce se věnuje fenoménu podcastingu, a jeho vymezení v rámci nových médií. Představuje termín v kontextu jeho historie a současném stavu na zahraničních trzích, tedy v kolébce jeho vzniku. Podrobněji ho popisuje z pohledu jeho charakteristických rysů, formy, obsahu a dále také z pohledu jeho konzumace a tvorby. Dále ho vymezuje v kontextu ostatních media typů, jako je rozhlas, online video či audioknihy. Pozornost je věnována i možnostem jeho monetizace. Fenomén je ukotven i v souvislosti s koncepty nových médií jako je produsage, participativní kultura a long-tail. V neposlední řadě je několik kapitol věnováno vývoji média a jeho aktuálnímu stavu v rámci České republiky. Významná část práce nabízí vhled do vzorců užívání média českými posluchači, dále pak poskytuje vhled do současné podcastingové scény očima tvůrců podcastů se zaměřením na marketing a podnikání. Na základě kvantitativního šetření mezi posluchači byly hlouběji prozkoumány charakteristické znaky užívání média, jeho socio-kulturní aspekty, motivace k poslechu, názory na rozmanitost české nabídky a vnímání reklamy v podcastech. Na základě kvalitativní analýzy byly následně identifikovány druhy přístupů k tvorbě podcastů a řada dalších faktorů s nimi související, včetně motivujících a demotivujících faktorů. V...
Využití vybraných sociálních sítí v marketingu pražských restauračních zařízení
Gregorová, Leona ; Koudelková, Petra (vedoucí práce) ; Klabíková Rábová, Tereza (oponent)
Předložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích.

Viz též: podobná jména autorů
7 Gregorová, Lenka
2 Gregorová, Lenka,
5 Gregorová, Lucie
1 Gregorová, Lívia
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.