Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
EPC projekt managementu odpadních vod v mlékárenském provozu
Holubka, Oleksandr ; Procházková, Michaela (oponent) ; Horňák, David (vedoucí práce)
Mlékárenský provoz patří k odvětvím, která produkují vysoké množství odpadních vod se značnou mírou znečištění. Běžně je tato voda po předúpravě vypouštěna do kanalizace. V současné době je však možné tuto odpadní vodu z velké části recyklovat, čímž se snižují provozní náklady. Tato práce se zabývá návrhem vhodné technologie recyklace z pohledu snížení provozních nákladů a následnou přípravou základních podkladů pro realizaci EPC projektu zvoleného návrhu. Na základě rešerše byla zvolena reverzní osmóza jako vhodný proces úpravy odpadní vody. Pro membránové technologie využívající reverzní osmózu byly vypočteny provozní a investiční náklady, na jejichž základě byla stanovena výnosnost daného návrhu. Dále bylo vytvořeno proudové technologické schéma a procesní technologické schéma, provedeno řízení rizik a vytvořen časový harmonogram daného projektu. Budoucí práce by se mohla zaměřit na konkrétní mlékárenský provoz, což umožní získání reálných dat a zpřesnění ekonomického hodnocení.
Komplexní návrh mini sýrárny
Kamarád, Miroslav ; Naď, Martin (oponent) ; Lošák, Pavel (vedoucí práce)
Potravinářský průmysl zaujímá významné místo v odvětví zvaném procesní inženýrství. Z pohledu návrhu procesních zařízení do potravinářství je nutné klást důraz na hygienické požadavky, přesnou výrobu, spolehlivost, a především bezpečnost navržené technologie. Diplomová práce je zaměřena na Komplexní návrh mini sýrárny. Diplomová práce popisuje technologický a konstrukční návrh technologie. Součástí práce je také základní návrh měření a regulace, realizace návrhu, najetí technologie a následné odladění nedostatků.
Komplexní návrh mini sýrárny
Kamarád, Miroslav ; Naď, Martin (oponent) ; Lošák, Pavel (vedoucí práce)
Potravinářský průmysl zaujímá významné místo v odvětví zvaném procesní inženýrství. Z pohledu návrhu procesních zařízení do potravinářství je nutné klást důraz na hygienické požadavky, přesnou výrobu, spolehlivost, a především bezpečnost navržené technologie. Diplomová práce je zaměřena na Komplexní návrh mini sýrárny. Diplomová práce popisuje technologický a konstrukční návrh technologie. Součástí práce je také základní návrh měření a regulace, realizace návrhu, najetí technologie a následné odladění nedostatků.
Strategická analýza podniku
Klusáčková, Radka ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Kovář, František (oponent)
Tématem této diplomové práce je "Strategická analýza podniku". Cílem mé práce je provést strategickou analýzu rodinné farmy Zedníček s důrazem na externí analýzu pomocí vybraných analytických metod. Prostřednictvím analýzy SWOT je v práci vyhodnoceno vnější prostředí podniku, jeho příležitosti a hrozby a dále je posuzováno vnitřní prostředí včetně charakterizace jeho silných a slabých stránek. Ze získaných informací je zformulována stávající strategická pozice firmy. Výsledkem práce je navržení postupů a doporučení, které by mohla rodinná farma Zedníček realizovat, a zlepšit si tak svoje postavení na trhu.
Controllingové aktivity a nástroje v podniku
PÍPALOVÁ, Kateřina
Tato bakalářská práce se zabývá aktivitami pracovníků controllingového oddělení společnosti Madeta a. s. během zavedení nového produktu na trh (sestavení předběžné kalkulace a zjištění rentability tržeb produktů). Společnost se zaměřuje na výrobu a prodej mléčných výrobků. Teoretická část se skládá z definování hlavních témat v souvislosti s controllingem. Dále se zabývá definováním různých druhů kalkulací. Praktická část se zaměřuje na představení společnosti a controllingového oddělení. Nejdůležitější část práce zahrnuje sestavení předběžné kalkulace na zakysané smetany o třech tučnostech a také určení výše zisku zakysaných smetan na základě objemů prodeje a prodejních cen. Tato situace je přepočítána na základě jiné výkupní ceně mléka.
Řízení zásob v mlékárenském průmyslu
HORÁK, Pavel
Analýza stavu a pohybů zásob u vybrané mlékarenské sortimentní skupiny (tavené sýry) a návrh opatření ke snížení vázanosti kapitálu v zásobách a zvýšení úrovně dodavatelských služeb. Analýza sortimentu metodou ABC.
Optimalizace distribučního řetězce v mlékárenském průmyslu
HAZUKOVÁ, Petra
Hlavním cílem diplomové práce je analýza distribučního řetězce ve společnosti Madeta a. s., počínaje dodávkami z výroby, přes centrální sklad, distribuční centra, střediska, až k dodávkám do obchodní sítě. Deskripce kritických faktorů a navržení opatření, která povedou k optimalizaci logistického zajištění distribučního řetězce z hlediska úrovně logistických služeb a logistických nákladů.
Strategická analýza podniku
Antonyová, Jana ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Klos, Jiří (oponent)
Cílem této diplomové práce je zpracování strategické analýzy v podniku Moravia Lacto a. s. Na základě zjištěných skutečností navrhnout opatření a doporučení pro zlepšení postavení společnosti na trhu.
Strategická analýza podniku
Fišarová, Markéta ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Kovář, František (oponent)
Tato práce se zaměřuje na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí ve firmě Pribina. Cílem práce bylo provést PESTE analýzu, Porterův model pěti sil, Analýzu vnitřních zdrojů a SWOT analýzu. Klíčovým záměrem bylo zhodnocení aktuální situace a podání návrhů na zlepšení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.