Název:
Tak co si necháme přivézt k jídlu?
Autoři:
Němcová, Martina Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá chováním spotřebitele na trhu s rozvozem jídla. Cílem této práce je návrh doporučení pro provozovatele restaurací umožňující rozvoz jídla a další subjekty působící na daném trhu. Tato doporučení přispějí ke zlepšení konkurenční výhody provozovatelů a také ke zvýšení spokojenosti zákaz-níků, kteří si objednávají jídlo online. Dílčím cílem práce je identifikace faktorů ovlivňující chování spotřebitelů při objednávání jídla tímto způsobem. Výzkum je zaměřen na obyvatele Jihomoravského kraje ve věku 18–53 let. K dosažení stano-vených cílů je provedena analýza sekundárních dat a dat primárních, která byla získána prostřednictvím kvalitativního a kvantitativního výzkumu, a to hloubko-vými rozhovory (n = 20) a dotazníkovým šetřením (n = 300). Získaná data jsou zpracována a vyhodnocena pomocí matematicko-statistických metod. Na základě zjištěných poznatků jsou formulována doporučení pro subjekty podnikající na trhu s rozvozem jídla.This diploma thesis deals with consumer behaviour in the food delivery mar-ket. The aim of this thesis is to propose recommendations for restaurant operators enabling food delivery and other entities operating on the market. These recom-mendations will lead to a competitive advantage of operators and also to increase the satisfaction of customers who order food online. A sub-objective of the thesis is to identify factors influencing consumer behaviour when ordering food online. The research focuses on the residents of the South Moravian Region aged 18-53 years. In order to achieve the stated objectives, the analysis of secondary data and prima-ry data obtained through qualitative and quantitative research – in-depth inter-views (n = 20) and a questionnaire survey (n = 300) is conducted. The collected data are processed and evaluated using mathematical and statistical methods. Based on the findings, recommendations are formulated for entities operating in the food delivery market.
Klíčová slova:
chování spotřebitele; consumer behavior; food delivery; marketing research; marketingový výzkum; objednávání jídla online; rozvoz jídla