Název:
Pěstování a kvalita ječmene v ČR
Překlad názvu:
The barley growing and quality in the Czech Republic 1990-2018
Autoři:
MACHALOVÁ, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce popisuje pěstování jarního sladovnického ječmene v České republice v letech 1990 až 2018. Ječmen jarní jako druhá nejvíce zastoupená obilnina je velmi ceněná. Tato práce obsahuje základní biologickou charakteristiku, agrotechniku, osevní plochy, výnosy a kvalitu jarního ječmene za uvedené období a také změny, které se tohoto období týkají. V dalších kapitolách je popsána historie a současnost odrůd sladovnického ječmene a následně jejich hodnocení a vhodnost pro výrobu sladu jakožto jedné z hlavních surovin piva.The bachelor thesis describes growing of spring malting barley in the Czech Republic in the years 1990 to 2018. Spring barley is the second most grown cereal and important crop. This thesis contains basic biological characteristics, farming technology, sowed areas and quality of the spring barley in the period of time. Also changes that include in this time period. Other chapters describes a history and present time of varieties malting barley and as well at their rating and appropriateness for a malt production as one of the main raw material for beer production.
Klíčová slova:
ječmen jarní; odrůdy; osevní plochy; sladovnický ječmen; výnosy; malting barley; sowed areas; spring barley; varieties; yield Citace: MACHALOVÁ, Tereza. Pěstování a kvalita ječmene v ČR. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/50569