Název:
Geografické aspekty transformace potravinářského průmyslu v Jihočeském kraji
Překlad názvu:
Geographical aspects of the transformation of the food industry in Southern Bohemia
Autoři:
SEIMLOVÁ, Lucie Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Předkládaná práce se zabývá prostorovými aspekty transformace potravinářského průmyslu mezi lety 1989 až 2004 v České republice, s hlavním zaměřením na Jihočeský kraj a jeho okresy. Úvodní kapitoly se věnují cílům této práce, rozboru publikované literatury a metodice zpracování. Následující kapitoly se v hodnoceném území zabývají transformačními změnami potravinářského průmyslu, odrážející se zejména ve vývoji počtu zaměstnanců a struktury podniků. Dále změnami v územním rozmístění výrobních závodů jednotlivých výrob potravinářského průmyslu a jeho významem v průmyslu zpracovatelském. Kapitola {\clqq}Analýza transformace potravinářského průmyslu`` pak analyticky hodnotí změny, kterými toto odvětví prošlo v průběhu posledních patnácti let. Předkládaná práce je také doplněna o výstupy zpracovaných dat v podobě tabulek, grafů, kartogramů a kartodiagramů. This thesis deals with tree-dimensional aspects of food industry in the Czech republic, espacially in South Bohemia and its districts, between 1989 and 2004. Introductory chapters present the objectivs of the work, analysis of the published literature and the methodology of the elaboration. Next chapters deal with the transformation of the food industry in the concerned area, which is reflected particularly in the development of the number of employees and of the structure of entreprises. These chapters show as well the changes of disposition of this entreprises and their importance for the manufacturing industry. The chapter {\clqq}Analýza transformace potravinářského průmyslu`` examines the changes in this branch during last fifteen years. The thesis is completed by turns in the form of tables, graphs, cartograms and cartodiagrams. Citace: SEIMLOVÁ, Lucie. Geografické aspekty transformace potravinářského průmyslu v Jihočeském kraji. České Budějovice, 2008. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/4353