Název:
Mediální reflexe současných trendů ve stravování
Překlad názvu:
Media Reflection of Current Food Trends
Autoři:
Šulcová, Barbora ;
Zábrodská, Kristina (vedoucí práce) ;
Osvaldová, Lucia (oponent)
Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: (abstrakt) Cílem bakalářské práce Mediální reflexe současných trendů ve stravování je popsání mediálního obrazu čtyř stravovacích stylů (veganství, vitariánství, paleo diety a bezlepkové diety) na příkladu sedmi online médií (iDNES.cz, Novinky.cz, Blesk.cz, Aktuálně.cz, Deník.cz, Lidovky.cz a IHNED.cz), a to v období od května 2014 do května 2016. Výzkum proběhl použitím metod kvantitativní obsahové analýzy a kvalitativní obsahové analýzy. Kvantitativní analýza odpovídá na otázky týkající se tonality mediálních obsahů, komunikace témat v čase a podle médií a tematického zařazení textů i konkrétních trendů ve stravování. Tato analýza je doplněna kvalitativní metodou, která podrobněji popisuje mediální reflexi vybraných trendů ve stravování.
Klíčová slova:
bezlepková dieta;
kvalitativní obsahová analýza;
kvantitativní obsahová analýza;
mediální obraz;
online média;
paleo dieta;
stravování;
veganství;
vitariánství;
životní styl;
alimentation;
gluten-free diet;
lifestyle;
media image;
online media;
paleolithic diet;
qualitative content analysis;
quantitative content analysis;
raw foodism;
veganism
Instituce: Fakulty UK (VŠKP)
(
web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři UK.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/20.500.11956/86219
Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-357499
Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Univerzita Karlova > Fakulty UK (VŠKP)
Vysokoškolské kvalifikační práce > Bakalářské práce