Název:
Vyhodnocení účetních a daňových odpisů ve vybrané účetní jednotce
Překlad názvu:
Assesing of Accounting and Tax Depreciation in the Selected Company
Autoři:
Zlatníčková, Iveta ; Šišková, Jitka (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] V praktické části je zaznamenán vývoj cen dvou skupin. První z nich se týká komodit, které nacházejí uplatnění převážně v sezóně a jsou prodávané na stáncích. Konkrétně se jedná o zmrzlinu z Opočna, ledovou tříšť a Staročeský trdelník. Výzkum probíhal na stáncích pouze čtyři měsíce počínaje červnem, a to z toho důvodu, že byl stánkový prodej ukončen již v říjnu. Druhou skupinou, kde byl sledován vývoj cen, byla jídla, která jsou v pravidelné nabídce jídelních lístků restaurací, jsou pro konkrétní restauraci typická a nabízí se po celý rok nezávisle na tom, zda je sezóna či nikoliv. Zde se sledovaly změny během roku od června do března, v pravidelném intervalu dvou měsíců. Práce proběhla pomocí osobního sledování a podkladem k výzkumu sloužila i spolupráce s jedním ze stánkařů. V restauracích se podařilo být v kontaktu se všemi provozními.
The evolution of the prices of two different groups is recorded in the practical part of this bachelor thesis. The first one includes the commodities that are used mostly in the season and are being sold in kiosks. Concretely it concerns an ice cream from Opočno, a crashed ice and Staročeský trdelník. The research regarding kiosks started in June and finished in September, therefore it lasted only 4 months. The reason is that all kiosks closed the sale. The second group includes foods that are in the common offer on the menu in the restaurants, are typical for the specific restaurants and are being offered the whole year no matter whether it is a season or not. The prices were being observed every two months from June to March. All the observation were done personally and an important role in the research is an interview with one of the kiosk seller and all three restaurant managers.
Klíčová slova:
cestovní ruch; inflace; Karlštejn; komodity