Název:
Kvalita drobného ovoce v průběhu skladování
Autoři:
Němcová, Monika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce "Kvalita drobného ovoce v průběhu skladování" se zabývá popisem jednotlivých druhů drobného ovoce, látkovým složením, technologickými parametry, možnostmi sklizně a výskytem chorob a škůdců. Část bakalářské práce byla věnována možnostem uskladnění drobného ovoce, byly popsány skladovací technologie se zaměřením na řízenou atmosféru, dynamicky řízenou atmosféru a ULO. V praktické části byly sledovány dvě odrůdy rybízu (Trent a Detvan) během skladování. Byly hodnoceny rozdíly mezi plody rybízu ošetřenými ozonem a neošetřenými, byl hodnocen zdravotní stav a kontrola úbytku hmotnosti. Laboratorně byl stanoven obsah rozpustné sušiny a obsah veškerých kyselin.The bachelor thesis ,,Quality of small fruits during storage" is dealing with the description of particular kinds of fruit, substance composition, technological parameters, ways of harvesting and occurrence of diseases and pests. Part of the thesis is designated to the possible means of storage of small fruits, description of technologies focused on controlled atmosphere and ULO. Two of the currant cultivars (Trent and Detvan) were observed, during the time of the storage, in the practical part of the thesis. Atributes in differences assessed, were concerning if the fruits were treated with ozone, the state of health of the fruits and the controll of mass decrease. The content of soluble dry basis was deremined by labaratory experiments.
Klíčová slova:
drobné ovoce; látkové složení; rybíz; skladování; sklizeň