Original title:
Resveratrol
Translated title:
Resveratrol
Authors:
Šmidrkal, J. ; Filip, V. ; Prekop, J. ; Kolouchová, I. ; Melzoch, K. ; Harmatha, Juraj Document type: Papers Conference/Event: Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy, Pardubice (CZ), 2004-09-13 / 2004-09-15
Year:
2004
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Resveratrol je polyfenol (3,4',5-trihydroxystilben), který je obsažen v hroznech révy vinné a rovněž ve víně jako nápoji. Uvádí se, že úzce souvisí s tzv. francouzským paradoxem. Předpokládá se rovněž, že kromě resveratrolu jsou též účinné další látky, a to zejména pterostilben a pinosylvin.Resveratrol is a polyphenolic stilbenoid present in Vitis vinifera, as well as in wine, and is responsible for the "French paradox". It is assumed that its derivatives pterostilben and pinosylvin may display similar activities.
Keywords:
pinosylvin; pterostilben; resveratrol Project no.: CEZ:AV0Z4055905 (CEP) Host item entry: Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy, ISBN 80-7194-644-3
Institution: Institute of Organic Chemistry and Biochemistry AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0009317