Název:
Sýry a analogové výrobky
Překlad názvu:
Cheeses and analogues products
Autoři:
LAFATOVÁ, Veronika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá tématem znalostí analogových výrobků spotřebiteli se zaměřením na sýry. Pro tento účel byl vytvořen dotazník, který byl předložen náhodně vybraným respondentům. Provedený dotazníkový průzkum ukazuje preference ve spotřebě sýrů, informovanost spotřebitelů o analogových výrobcích z hlediska označení, nákupního chování a o pozitivech a negativech analogů sýra. Z provedeného dotazníku lze vyvodit, že spotřebitelé konzumují sýry často a hlavními preferovanými sýry jsou polotvrdé a čerstvé sýry. Z pohledu spotřebitelů na analogové výrobky byla zjištěna jejich nedostatečná informovanost, což je často způsobeno i nepřesnými informacemi na etiketách výrobků a chybným zařazením výrobku mezi pravé výrobky. Správné označení výrobků by výrazně ovlivnilo nákupní chování spotřebitelů v neprospěch analogových výrobků.Bachelor thesis is focus on consumers? knowledge of analogues products with specialization in cheese. It was necessary created a questionnaire, which was fill in by randomly chosen respondents. This questionnaire survey shows preference in cheese consumption, consumers foreknowledge of analog product from points? of view marking of products, shopping behavior and about positives and negatives of cheese analogues. Main conclusion from questionnaire survey are, that consumers consume cheese often, main prefer cheese are semi-hard and fresh cheeses. Consumers have not enough information about product. This is caused by no precise information in label and very often is this product put between real cheese. Correct information in label and position in the shop could be significantly affect the purchasing behavior of consumers with bad benefit of analog products.
Klíčová slova:
analogové výrobky; spotřební chování; sýr; analogue product; cheese; consumer behavior Citace: LAFATOVÁ, Veronika. Sýry a analogové výrobky. České Budějovice, 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/23982