Název:
Franchising jako forma vstupu na trh
Překlad názvu:
Franchising as a way of entering the market
Autoři:
Koulová, Tereza ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Khelerová, Vladimíra (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce pojednává o principu fungování franchisy. V první části jsou vymezeny pojmy užívané ve franchisingu, základní kroky k vytvoření úspěšné franchisy a je zde také poukázáno na výhody a nevýhody franchisingu. Druhá část práce se zabývá uplatněním franchisy ve společnosti Yves Rocher spol. s r.o. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření mezi franchisanty.The bachelor thesis deals with franchise principles. In the first part, there is mentioned a franchise terminology then determined essential steps which are inevitable when creating a successful franchise a there are pointed out franchise opportunities and threats there. The second part is devoted to a franchise exercise in Yves Rocher company. At the end of the thesis there are referred questionnaire results brought out from franchisees.
Klíčová slova:
Franchising; Hrozby franchisingu; Příležitosti franchisingu; Yves Rocher; Franchise Opportunities; Franchise Threats; Franchising; Yves Rocher
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/15830