|
The Quality of Organic Food
Táborská, Kateřina ; Chvojková, Helena (advisor) ; Hůlová, Marie (referee)
Diplomová práce se zabývá otázkou kvality biopotravin ve srovnání s konvenčními potravinami. Kvalita je posuzována z hlediska zdravotní nezávadnosti v podobě možného ohrožení ze strany potravinových aditiv. Ty jsou posuzovány jako významné kritérium jakosti. Také hodnotí kvalitu pomocí znaků jako jsou trvanlivost, organoleptická vhodnost a výživová hodnota. Zároveň je v práci zpracován spotřebitelský dotazník, týkající se místa, sortimentu, spokojenosti zákazníků a frekvence nákupu biopotravin.
|
| |
| |
|
Kvalita administrativní dokumentace společnosti Sefimota, a.s.
Drbalová, Monika ; Janoušková, Alena (advisor) ; Keršláger, Zdeněk (referee)
Management jakosti a definice jakosti. Systém managementu jakosti, koncepce norem ISO řady 9000 a TQM. Specifikace oblasti stavebnictví a nejčastěji využívané přístupy managementu jakosti v tomto odvětví. Základní charakteristika společnosti Sefimota, a.s. a její management kvality. Procesy týkající se získání zakázky, tvorby a uzavírání smluv o dílo s investory a subdodavateli, tvorby, přijetí a zpracování účetních dokladů a reklamace.
|
| |
|
Kvalita ve školství
Uldrychová, Hana ; Janoušková, Alena (advisor) ; Pincová, Eva (referee)
Práce vymezuje pojetí kvality ve školství, její vývoj a hodnocení. Dává přehled, jaké modely a nástroje se dají využívat pro řízení kvality ve vzdělávací instituci - jedná se o normu ISO 9001:2000, ISO/IWA 2:2003, filosofii TQM, Model excelence EFQM a model CAF. Dále zjišťuje pomocí dotazníkového šetření, jak základní a střední školy v ČR vnímají kvalitu a zda znají nebo využívají některé přístupy pro řízení kvality.
|
|
Ověřování kvality potravin
Košková, Veronika ; Chvojková, Helena (advisor) ; Švachová, Marie (referee)
Práce se zaměřuje na značky kvality potravin, které dokládají, že kvality byla ověřena třetí (nezávislou) stranou. Konkrétně jsou zmiňovány značky Klasa, Czech made, Tesco, Metro Quality a Bio-Produkt ekologického zemědělství. V teoretické části jsou příslušné značky charakterizovány (jsou uvedeny podmínky jejich udělení, grafická podoba, apod.). Praktická část práce vychází z dotazníkového šetření mezi spotřebiteli různých demografických charakteristik a ukazuje, jaká je znalost značek kvality potravin a vůbec vnímání kvality.
|
| |
|
Analýza kvality textilních výrobků pro specifické využití ve vojenství
Šebelová, Veronika ; Chvojková, Helena (advisor) ; Švachová, Marie (referee)
Diplomová práce poskytuje ucelenou informaci o pojetí kvality a užitných vlastnostech textilií využívaných pro specifické účely ve vojenství. Pojednává o faktorech, jež více či méně ovlivňují konečné vnímání užitné hodnoty spotřebitelem. V neposlední řadě podrobně klasifikuje i možné způsoby jejího zvyšování, s důrazem kladeným na finální úpravy tkanin. V návaznosti na tento výklad poskytuje i analýzu přínosů úprav aplikovaných při výrobě vybraných textilií, z nichž se zhotovují konkrétní součástky materiálu osobního použití AČR.
|
|
Zkušenosti se zavedením a uplatňováním požadavků na systém managementu jakosti dle ISO 9001 ve vybrané firmě.
Jiránek, Milič ; Janoušková, Alena (advisor) ; Šindelář, Petr (referee)
Seznámení s problematikou systému managementu jakosti. Historie a pojetí jakosti, důvody zájmu o jakost, přístupy k zabezpečování jakosti, přístupy k zabezpečování jakosti ve smyslu norem řady ISO 9000, Mezinárodní organizace pro normalizaci ISO, vývoj systému managementu jakosti podle souboru norem ISO 9000, struktura revidovaných norem, principy norem ISO 9000, procesní přístup, obecný obsah normy ISO 9001. Poskytnutí návodu, jak budovat QMS v organizaci. Popsání zkušeností se zavedením a uplatňováním požadavků na systém managementu kvality dle normy ISO 9001 v malé firmě podnikající v oboru zahradnictví. Posouzení přínosů i nevýhod spojených s implementací QMS do podnikové praxe.
|