|
Application of the environmental approaches in commercial enterprises
BARTOŠOVSKÁ, Lucie
The main purpose of this paper is to determine the level and form of application and elements of environmental management in stores. The paper is based on analysis of primary data got from interviews with operations managers and from answers of questionnaire from customers of stores. The results of paper and concept of measure for food stores are at the close of the paper.
|
|
Environmental managament in hotel establishment
KŠÍR, Tomáš
Analysis of the possibility of introducing environmental management as a systematic approach leading to the minimal effects of the activities of specific actors in the areas of accommodation services on the environment. Furthermore, the proposal to introduce environmental management into practice in a specific analysis of selected company and the potential benefits for the company.
|
| |
| |
|
Dobrovolné environmentální nástroje
Petrovajová, Gabriela ; Dvořák, Antonín (advisor) ; Fišerová, Alena (referee)
Bakalářská práce popisuje hlavní dobrovolné nástroje environmentální politiky. Zabývá se zejména porovnáním systémů environmentálního managementu - EMAS a ISO 14 001. Popisuje jejich výhody a nevýhody, proces zavádění, porovnává počet podniků s implementovaným EMAS a ISO 14 001 v České republice i v rámci zemí Evropské Unie. Dále se práce zabývá možnostmi financování environmentálních manažerských systémů a současnými trendy.
|
| |
|
Management podniku a životní prostředí
Dundáčková, Hana ; Dvořák, Jiří (advisor)
Práce obsahuje údaje týkající se životního prostředí, je v ní popsáno, co je to životní prostředí, jak je poškozováno a jak by bylo vhodné a výhodné ho chránit. V textu je v praktické ukázce nastíněno, jak se k ochraně životního prostředí staví dva, úplně odlišné, tříhvězdičkové hotely a také to, co mohou dělat pro to, aby chránily životní prostředí lépe.
|
| |
| |
|
Management podniku a životní prostředi
Hrnčířová, Vendula ; Dvořák, Jiří (advisor)
Teoretická část práce je zaměřena na přehled dobrovolných nástrojů používaných podniky v oblasti životního prostředí a jeho ochrany. Podrobně je popsán nástroj čistší produkce, který je hlavní součástí části praktické. V praktické části se zabývám výběrem a hodnocením variant, díky kterým se podnik Knoflíkářský průmysl Žirovnice, v jehož spolupráci jsem tuto práci zpracovávala, snaží do svého výrobního procesu zavádět změny, týkající se čistší výroby a příspívat tak pozitivně k ochraně životního prostředí.
|