Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Technologické možnosti výroby piva pro speciální dietu
Brož, Jaroslav
V této bakalářské práci je vypracována literární rešerše na téma Technologické možnosti výroby piv pro speciální dietu. Je zde popsána výroba piva, pozornost byla věnována však i onemocněním, které vlivem určitých látek přirozeně v pivu obsažených znemožňují konzumaci tohoto oblíbeného nápoje. První část práce je věnována surovinám, které se v České republice využívají na výrobu piva a technologickému procesu jeho vzniku. Dále je přiblížena problematika celiakie, tedy intolerance organismu na lepek, který je běžnou součástí piva. Diabetes mellitus a s ním spojena neschopnost odbourávat sacharidy z krve je v práci taktéž diskutován. K oběma onemocněním jsou řešena omezení bránící konzumaci piva a následně popsány různé technologické možnosti výroby, po kterých je i pro tyto pacienty bezpečné pivo požít. V neposlední řadě práce pojednává o speciálních výživách zaměřených na zvýšený příjem jedné skupiny látek, kde se dá pivo využít pro své pozitivní účinky na lidský organismus nebo jako nosič přidaných látek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.