Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Projekt vinařské turistiky pro malý podnik
Skoupil, Ondřej ; Smolíková, Lenka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem projektu vinařské turistiky pro malý podnik. Konkrétně se pak zabývá analýzou současného stavu a návrhem projektu pro firmu ELWINE Velké Bílovice s.r.o. ten je určen především za účelem zlepšení propagace a prodeje výrobků podniku. V práci jsou použity zejména postupy a metody projektového managementu.
Bordeaux - kraj vína
Šulová, Michaela ; Kalfiřtová, Eva (vedoucí práce) ; Müllerová, Eva (oponent)
Tématem bakalářské práce je vinařská oblast Bordeaux. Cílem této bakalářské práce je zjistit, proč je Bordeaux tolik úspěšné ve výrobě jakostních vín, jak se vyrábějí jednotlivé druhy vína a jaké oblasti AOC jsou ve vinařském kraji Bordeaux. Předpoklady pro úspěšné dosažení cílů práce jsou rešerše v odborné literatuře a také praktické návštěvy vinařství na stáži. První část práce se zaměřuje na historii vinařského kraje, jeho geografické vymezení, půdní typy a výhodné klimatické podmínky pro pěstování vinné révy. Druhá část práce se zabývá vínem z hlediska výroby, jsou zde představeny odrůdy vína, směsi a samotná výroba vína. Další část práce se zaměřuje na známkování vína, jeho řazení, označování jakosti bordeauxských vín a na etiketu. Poslední část práce popisuje rozdělení vinařských oblastí do jednotlivých AOC a do podoblastí. Nakonec je rozebrána degustace vína Bordeaux. Přínosem této práce je ověření významu tradice vína ve Francii a zjištění rozdílnosti této tradice ve francouzské a české společnosti.
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva
Löffler, Jan ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Derlich, Stanislav (oponent)
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva Abstrakt Tato diplomová práce je především teoretickým pojednáním o právní regulaci vinohradnictví a vinařství v ČR. Jejím cílem je seznámit čtenáře s platnou právní úpravou nejdůležitějších institutů obou oblastí podle zákona č. 321/2004 Sb. o vinohradnictví a vinařství, ale i jiných zákonů a pramenů práva s ohledem na právní předpisy EU. Důraz je kladen na jednotlivé aspekty vinohradnické činnosti a následné výroby vinařských produktů a také podmínky pro jejich uvádění do oběhu. Práce je členěna do celkem 8 kapitol, včetně úvodu a závěru. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na vymezení postavení úpravy vinohradnictví a vinařství v právním řádu ČR a ujasnění vztahů mezi jednotlivými prameny práva obou oblastí v kontextu legislativy EU. Stěžejní část práce je obsažena v kapitolách č. 3 a č. 4, které jsou věnovány aktuální právní úpravě oblasti vinohradnictví a vnařství. Vinohradnická část práce je zaměřena především na regulaci výsadby vinné révy a některých aspektů rostlinolékařské péče a hnojení, které s vinohradnickou činností úzce souvisí. V odvětví vinařství je důraz kladen na enologické postupy, klasifikaci vinařských produktů, označování a ztříďování vín. Dále jsou zde rozpracovány kvalitativní požadavky na jednotlivé druhy vinařských výrobků. Pátá kapitola se...
Bordeaux - kraj vína
Šulová, Michaela ; Kalfiřtová, Eva (vedoucí práce) ; Müllerová, Eva (oponent)
Tématem bakalářské práce je vinařská oblast Bordeaux. Cílem této bakalářské práce je zjistit, proč je Bordeaux tolik úspěšné ve výrobě jakostních vín, jak se vyrábějí jednotlivé druhy vína a jaké oblasti AOC jsou ve vinařském kraji Bordeaux. Předpoklady pro úspěšné dosažení cílů práce jsou rešerše v odborné literatuře a také praktické návštěvy vinařství na stáži. První část práce se zaměřuje na historii vinařského kraje, jeho geografické vymezení, půdní typy a výhodné klimatické podmínky pro pěstování vinné révy. Druhá část práce se zabývá vínem z hlediska výroby, jsou zde představeny odrůdy vína, směsi a samotná výroba vína. Další část práce se zaměřuje na známkování vína, jeho řazení, označování jakosti bordeauxských vín a na etiketu. Poslední část práce popisuje rozdělení vinařských oblastí do jednotlivých AOC a do podoblastí. Nakonec je rozebrána degustace vína Bordeaux. Přínosem této práce je ověření významu tradice vína ve Francii a zjištění rozdílnosti této tradice ve francouzské a české společnosti.
Projekt vinařské turistiky pro malý podnik
Skoupil, Ondřej ; Smolíková, Lenka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem projektu vinařské turistiky pro malý podnik. Konkrétně se pak zabývá analýzou současného stavu a návrhem projektu pro firmu ELWINE Velké Bílovice s.r.o. ten je určen především za účelem zlepšení propagace a prodeje výrobků podniku. V práci jsou použity zejména postupy a metody projektového managementu.
Vinohradnictví a vinařství z pohledu práva
Švábová, Pavla ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Humlíčková, Petra (oponent)
Tato diplomové práci si klade za cíl poskytnout pohled na právní normy upravující vinohradnictví a vinařství a jejich historický vývoj. Dále se zaměřuje na současný právní a faktický stav a na aktuální problematiku spojenou s právní úpravou těchto oborů. Pro tento účel byl v rámci mé diplomové práce vytvořen anonymní dotazník, rozeslaný vybraným malým a středním vinohradníkům/vinařům z vinařské podoblasti Slovácko, jehož cílem bylo nahlédnout na současnou právní úpravu těchto oborů optikou de lege ferenda.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.