Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 186 záznamů.  začátekpředchozí177 - 186  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv přípravy a úpravy zkušebních těles pro zkoušení trvanlivosti betonu a betonových výrobků v prostředí XF
Šťastný, Antonín ; Brožovský, Jiří (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vlivem přípravy a úpravy zkušebních těles pro zkoušení trvanlivosti betonu a betonových výrobků v prostředí XF. Sleduje zejména vliv úpravy povrchů a uložení zkušebních vzorků na trvanlivost betonu. V teoretické části jsou popsány mechanismy, které se snaží vysvětlit poškození vzorků vystavených prostředí XF. Dále jsou zde popsány zkušební metody, kterými se zjišťuje a popisuje trvanlivost betonů a betonových výrobků dle zkušebních norem platných v ČR. V experimentální části práce byly navrženy a namíchány tři betony s použitím stejných vstupních surovin, které se lišily mírou provzdušnění. Z každého betonu byly vyrobeny vzorky s různou úpravou povrchu, různým uložením před zkouškou CHRL a vzorky byly navzájem porovnávány .
Možnosti zvyšování trvanlivosti stříkaných betonů
Merta, Michael ; Dufka,, Amos (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá problematikou stříkaných betonů a možnostmi zvyšování jejich trvanlivosti. Teoretická část je pojata formou rešerše o zjištěných dosavadních poznatcích týkajících se stříkaných betonů. Je kladen důraz zejména na možnosti použití stříkaných betonů v agresivním prostředí XA a XF. Experimentální část je zaměřena na laboratorní testování stříkaných betonů. Byla sledována vodotěsnost stříkaných betonů, odolnost povrchu betonu proti vodě a chemickým rozmrazovacím látkám s ohledem na vývoj pevností v tlaku v průběhu jeho zrání.
Vliv elektrárenských popílků na trvanlivost betonů
Vašek, Tomáš ; Kulísek, Karel (oponent) ; Hela, Rudolf (vedoucí práce)
Bakalářská práce sestává ze dvou částí, tedy teoretické a praktické. V teoretické části jsou uvedeny základní informace o výrobě a rozdělení elektrárenských popílků, vývoj a podstata betonů s vysokým obsahem popílku nahrazujícího cement a pohled na tyto betony v České republice. Dále jsou uvedeny světové poznatky chování takových betonů v rámci trvanlivosti a potencionální problémy, jež na ně mohou působit. Teoretická část končí shrnutím použití elektrárenských popílků v různých oblastech stavebnictví. V praktické části jsou porovnány vlastnosti jednotlivých receptur betonu obsahujících popílek s recepturou obsahující pouze portlandský cement. Závěrem je vyhodnocení praktické části a uvedení poznatků vlivu elektrárenských popílků na trvanlivost betonu.
Vztah mezi trvanlivostí jádrového dřeva akátu (Robinia pseudoacacia) a jeho přirozenou barvou
Dobrovolný, Jakub
Tato bakalářská práce se zabývá zjištěním existence vztahu mezi trvanlivostí jádrového dřeva akátu proti dřevokazné houbě outkovce pestré (Trametes versicolor) a jeho přirozenou barvou. Trvanlivost dřeva byla stanovena jako procentuální hmotnostní úbytek oproti původnímu vzorku. Dále byla zkoumána závislost přirozené barvy dřeva akátu a podílu extraktivních látek, které mají na trvanlivost dřeva rozhodující vliv. V teoretické části je popsána veškerá problematika týkající se tohoto tématu. V další části jsou zpracované naměřené hodnoty statisticky vyhodnoceny a porovnány s odbornou literaturou.
Využití bioaktivních látek k prodloužení údržnosti mléčných výrobků
Šafářová, Iveta
Tato diplomová práce na téma Využití bioaktivních látek k prodloužení údržnosti mléčných výrobků se v teoretické části zabývá významem, výskytem a vlivem bioaktivních látek na zdraví člověka. Také je popsán vliv bioaktivních látek obsažených v mléčných výrobcích na zdraví člověka. Dále jsou popsány jednotlivé mléčné výrobky a jejich výroba, využití fermentace k prodloužení trvanlivosti výrobků a použití bakterií mléčného kvašení k výrobě fermentovaných mléčných výrobků. Praktická část této práce se zabývá přídavkem bylinných silic a výluhů do sladké syrovátky. Bylo pozorováno, zda přídavek těchto silic a výluhů má vliv na chemické vlastnosti syrovátky během určité doby skladování a zda došlo k prodloužení trvanlivosti syrovátky.
Mikroorganismy jako kontaminanty lahůdkářských výrobků
Hanzlíková, Ludmila
Práce se zabývá mikrobiální kontaminací lahůdkářských výrobků. Popisuje mikrobiální kvalitu hlavních sloţek výrobků a prodlouţením jejich trvanlivosti. Dále charakterizuje nejdůleţitějších mikroorganismy, které způsobují alimentární onemocnění a mají negativní vliv na zdraví lidského organismu. A následně uvádí postup výroby a prodej lahůdkářských výrobků. V závěru této práce je uvedeno experimentální stanovení významných skupin mikroorganismů u vybraných výrobků.
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
PIRTYÁKOVÁ, Lucie
Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ovlivněna. Dále jsem posoudila možnosti využití norem hodnocení jakosti a kvality a na technologii výroby salámu Vysočina sestavila plán HACCP. Na závěr se zabývám současným trhem a spotřebou surovin pro masnou výrobu v ČR i v rámci celé EU.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 186 záznamů.   začátekpředchozí177 - 186  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.